Napokon belül érkezik a Huawei 2022-es hajlítható mobilja

0

A Huawei első hajlítható kijelzős telefonja már több, mint 3 éve jelent meg Mate X néven, két évvel ezelőtt pedig kapott egy frissített verziót, ez lett a Mate Xs. Azóta kicsit belassult a tempó, ami nagyrészt az amerikai tiltásoknak köszönhető, de a színfalak mögött azért zajlott az újabb modell fejlesztése. A munka gyümölcse egyértelműen beérett, mivel a Huawei most hivatalosan is bejelentette a Mate Xs 2 érkezését, amelyet pár napon belül le is fognak leleplezni.

A hajlítható képernyővel szerelt mobil bemutatója áprilisi 28-án kerül megrendezésre, ezt nem pletykákból, hanem egy hivatalos Weibo-posztból tudhattuk meg, amelyet nemrég publikált a kínai cég. Igazából túl sokat jelen pillanatban nem tudni a hajlítható képernyős Huawei Mate Xs 2 kapcsán, de egyebek mellett továbbfejlesztett zsanérral érkezhet a mobil, és a teaser alapján zászlóshajó hardverre lehet számítani. A szakma jobb üzemidőben és egy olyan kialakításban reménykedik, ami kevésbé érezteti azt, hogy ez egy prototípus, helyette egy jól összerakott, befejezett termék érzetét szeretnék.

Azért akadnak bizonyos információk az okostelefon specifikációi kapcsán. Az előzetes értesülések szerint a készülék LTE modemmel lesz felszerelve – ezen nincs mit csodálkozni az amerikai kereskedelmi tiltások tükrében -, a meghajtásáért pedig egy Kirin 9000 lapkakészlet felelhet. A mobil Harmony OS operációs rendszert fog futtatni, és elvileg a PAL-AL00 modellszámot viseli.

A Huawei Mate Xs 2 ára az előzetes értesülések szerint átszámolva 2500 dollár, vagyis 860 ezer Ft környékén lesz Kínában, de nálunk persze jóval többe kerülhet majd, ha egyáltalán eljut Európába.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid