Navigáció közben felugró hirdetések jelennek meg a Google Térképen?

0

Egy friss beszámoló szerint a Google Térképen újfajta hirdetések jelenhetnek meg, amelyek navigáció közben ugranak fel, így meglehetősen zavaróak. A Google azt írja, hogy ez a hirdetési forma már régóta működik, de nem szabadna magától felugrania, csak ha a felhasználó rábök egy szponzorált helyre.

Az egyik X-felhasználó osztotta meg a közösségi oldalon, hogy elég zavaró módon ugrott fel neki egy hirdetés navigáció közben. A reklám két lehetőséget kínált fel, hozzá lehetett adni a helyet az útvonalhoz, illetve bezárni az ablakot (ami egyébként magától is eltűnik egy kis idő után, ha figyelmen kívül hagyjuk).

A beszámoló szerint a hirdetés magától ugrott fel, a Google viszont azt írja, hogy ennek nem szabadna megtörténnie.

“A navigációban megjelenő promociós gombostűk nem újdonságok – ezek segítségével az emberek az útvonaluk mentén lévő vállalkozások, például benzinkutak, éttermek és üzletek releváns hirdetéseit láthatják. A vezetők figyelmének elterelésének elkerülése érdekében ezek a hirdetések nem ugranak fel, csak akkor nyílnak ki, ha megérintik őket, és rövid idő után gyorsan eltűnnek.”

Az eredeti poszt írója azonban erre válaszul megerősítette, hogy nem érintett meg semmit, teljesen magától ugrott fel neki a hirdetés vezetés közben.

Hogy pontosan mi az igazság, azt nem tudhatjuk, lehetséges, hogy valami hiba csúszott a gépezetbe, de a jó hír, hogy elméletileg nem kellene magától felugró hirdetéseknek lennie a Térkép alkalmazásban, így a Google remélhetőleg utána néz az esetleges hibának, és javítja.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid