Nagyot fejleszt az aksin a OnePlus – 6500 mAh-s csúcsmobil és 7000 mAh-s középkategóriás telefon jöhet

0

Már a OnePlus 12 is egy viszonylag méretes, 5400 mAh-s akkut kapott, a nemrég megjelent Ace 3 Pro pedig tovább emelte a tétet az új, “Glacier battery” technológiát alkalmazó 6100 mAh-s telepével. Itt azonban nem áll meg a gyártó, még nagyobb aksikat szerelhet a telefonjaiba a közeljövőben, ráadásul a méretek jelentős növekedése nélkül.

A OnePlus új Glacier battery megoldása lényegében azonos méretben nagyobb kapacitást tesz lehetővé, miközben a telep tartóssága és a gyors töltési sebesség sem szenved csorbát. Ennek köszönhetően vált lehetségessé az Ace 3 Pro 6100 mAh-s akkuja, de a fejlődés itt még nem áll meg.

OnePlus Ace 3 Pro

Az egyik ismert kínai szivárogtató, Digital Chat Station nemrég azt írta a Weibo nevű közösségi oldalon, hogy a OnePlus egyik soron következő csúcsmodelljébe már 6500 mAh-s akkumulátor kerülhet. A feltételezések szerint ez a OnePlus 13 vagy az Ace 4 lesz.

Ugyanez a szivárogtató azt is megszellőztette, hogy az OPPO és a OnePlus egy telefonokba szánt 7000 mAh-s (vagy ennél is nagyobb) telepen dolgozik, ami elsőként egy középkategóriás modellbe kerül majd bele. Azt azonban egyelőre nem tudjuk, hogy ez mikor jelenik meg.

Persze önmagában nem egy forradalmi újítás, hogy egy készülék nagy méretű akkut kap, léteznek már 10 000 mAh-t, sőt, akár 20 000 mAh-t is meghaladó kapacitású modellek. Ugyanakkor ezek általában féltégla méretűek, és nem a mindennapi felhasználókat célozzák. Ha viszont a OnePlus úgy tudja növelni a kapacitást és ezzel együtt az üzemidőt, hogy a telefonok nem lesznek lényegesen vastagabbak vagy nehezebbek, az valóban egy komoly teljesítmény.

Via AndroidAuthority (1), (2)

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid