Négy Samsung telefon támogatása szűnt meg

0

A Samsung újabban extra hosszú támogatási időt biztosít a készülékeire, de egyszer minden modellnek lejár az ideje, ráadásul a korábbí típusokkal még nem voltak ennyire nagyvonalúak. Így történhetett, hogy a Galaxy Note 10 család négy tagjai is kikerült a támogatott eszközök listájából.

A Samsung vezet egy listát azokról a készülékekről, amelyekre rendszeresen érkeznek biztonsági frissítések. Egyes modellek havi, míg mások negyedéves vagy féléves gyakorisággal kapnak foltozást. Erről a listáról került most le teljes egészében a Galaxy Note 10 sorozat négy tagja:

  • Galaxy Note 10
  • Galaxy Note 10 5G
  • Galaxy Note 10+
  • Galaxy Note 10+ 5G

Ezekre a modellekre már egyáltalán nem várható semmilyen frissítés vagy javítás, így elavultnak tekinthetők, és nem feltétlenül lesz biztonságos a használatuk a jövőben. A gyakorlatban persze tökéletesen működőképesek maradhatnak, nem kell fejvesztve lecserélni őket, de lassan azért érdemes lehet elgondolkodni a váltáson.

A Galaxy Note 10 (és a Galaxy S10) sorozat egyébként már egy megnövelt támogatási időt kapott a korábbi Samsung csúcsmodellekhez képest, ami 3 nagy Android verziófrissítést és 4 évig tartó biztonsági foltozást jelent. A készülékek Android 9 Pie rendszerrel debütáltak, majd megkapták az Android 10-et, az Android 11-et, valamint az Android 12-t is. A biztonsági javításokra vonatkozó 4 éves támogatás most járt le augusztus végén, így nem meglepő, hogy már nem tervez rájuk semmilyen frissítést kiadni a Samsung.

Érdekes módon a Galaxy Note 10 Lite még kap frissítéseket, ez a modell ugyanis valamivel később debütált, és annak ellenére, hogy egy alacsonyabb kategóriás, gyengébb készülékről van szó, ugyanaz a támogatás vonatkozik rá, mint a zászlóshajókra.

Forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid