Nehezebb lett beletekerni a YouTube-videókba Androidon

0

Ha nálad is megváltozott a YouTube állapotjelző sávjának működése, nem tudsz egyetlen érintéssel előre vagy hátra ugrani a videókban, akkor nem nálad van a hiba, ugyanis a Google szélesebb körben is bevezetett egy újítást, jobban mondva korlátozást.

Még 2019-ben alakította át a YouTube a mobilos dizájnt úgy, hogy az állapotjelző sáv a képernyő teljes szélességét elfoglalja, ezzel viszont egyeseknek problémája akadt. A teljes képernyő ikonját könnyen el lehetett véteni, és ilyenkor a videó végére ugrott a legjátszás, ami meglehetősen zavaró volt. Ennek megoldására a Google nemrégiben megváltoztatta a tekerés módját, azonban ezzel sem maradéktalanul elégedettek a felhasználók.

Eddig nagyon egyszerű volt a videó különböző részeire ugrani lejátszás közben, csak meg kellett érinteni az állapotjelző sávot valahol. Az elmúlt hetekben azonban fokozatosan megszüntette ezt a lehetőséget a Google, most már csak úgy lehet előre- vagy visszalépni a lejátszásban, ha “megfogjuk” a csúszkát, és balra vagy jobbra húzzuk. Ez igaz a normál nézetre és a teljes kijelzős, fektetett módra is.

Sokan nem elégedettek a változtatással, a felhasználók egy része körülményesebbnek találja ezt a fajta tekerést, és hiányolják a korábbi megoldást. Számos fórumon panaszkodnak arra, hogy elromlott a keresősáv, többek között a Google támogatási oldalán és Redditen is.

Sajnos azonban nagyon úgy néz ki, hogy át kell szokni az új verzióra, mivel a Google aligha fogja visszavonni a módosítást. Sőt, igazából iOS-en már régóta így működik a YouTube app, és most csak hozzá igazították az androidos verziót.

Egyébként szerver oldali változtatásról van szó, tehát az nem segít, ha nem frissíted az appot, a Google távolról hajtja végre a változtatást. A legtöbb felhasználónál az elmúlt hetekben ez már meg is történt.

Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid