Nem csalnak többé a Samsung mobilok

0

Már korábban kiderült, hogy több gyártó, köztük a Samsung is csal a tesztprogramok futtatásakor. Ennek vethetnek véget a legújabb Android 4.4-es KitKat frissítések.

A Samsung Galaxy S4 és Note 3 mobilok 4.3-as szoftvere korábban olyan módosítás kapott, amivel növelni tudták a benchmark programokban elért pontszámaikat. Ezt úgy érték el, hogy a készülék érzékelte, ha egy ilyen app fut rajta, és ilyenkor maximumra vették a processzor teljesítményét. Ez persze nem volt valós, mivel csak ilyen esetekben jött elő a plusz erő, az általános használatnál nem. A különbség persze nem nagy, de ha két telefon összehasonlítására kerül sor, akkor sokszor egy minimális előny is számít, és ha ez nem valóságos, akkor könnyen rosszul ítélhetjük meg a készüléket.

galaxy-s4

Más jelentések szerint a Sony is élt ilyen módosításokkal néhány Xperia készüléknél, de ennek lassan vége szakad, mivel mindkét gyártó elhagyja ezt a funkciót a legújabb 4.4-es szoftverekből. Persze ezután sem lesz sok értelme csak a tesztekben elért pontok alapján megítélni 1-1 készüléket, mivel vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid