Nem Exynos processzor lesz a Samsung Galaxy Z Fold 3-ban

0

A Samsung nagy fejlesztéseket hajtott végre az Exynos 2100 processzorral. Az Exynos 990-essel ellentétben az új zászlóshajó Exynos lapkakészlet nem melegszik túl, és az energiahatékonyság is sokat javult. A chipset azonban továbbra sem kerül be a gyártó 2021-re tervezett csúcskategóriás hajlítható okostelefonjába, a Galaxy Z Fold 3-ba.

A népszerű szivárogtató, Ice Universe szerint a Galaxy Z Fold 3 Snapdragon 888 processzorral lesz felszerelve. Ennek talán az az oka, hogy a Samsung saját fejlesztésű lapkakészletével elért javulások ellenére az Exynos 2100 továbbra is egy lépéssel a Qualcomm lapkája mögött van, különösen a GPU teljesítménye és az energiahatékonyság tekintetében.

A Snapdragon 888 használata egyúttal azt is jelenti, hogy az okostelefon a korábbi pletykákkal ellentétben nem AMD Radeon grafikával ellátott Exynos lapkakészlettel fog debütálni.

A Samsung néhány hónappal ezelőtt elárulta, hogy a Galaxy Z Fold termékcsaládot vékonyabbá és könnyebbé kívánja tenni, hogy kényelmesebb legyen a használata. A Galaxy Z Fold 3 állítólag 13 grammal könnyebb lesz a Z Fold 2-nél. Ha ez az információ igaz, akkor az új modell súlya 269 gramm lehet.

A Galaxy Z Fold 3 a hírek szerint hivatalos IP-besorolással fog rendelkezni, vagyis bizonyos mértékben por- és vízálló lesz.

A készülék állítólag kompatibilis lesz az S Pennel (de nem lesz kialakított helye a házban), köszönhetően a vastagabb Ultra Thin Glass (UTG) védelemnek és a digitalizátornak.

Az új modell valamivel kisebb másodlagos kijelzővel rendelkezhet, de lehet, hogy magasabb képfrissítési frekvenciával.

A Galaxy Z Fold 3-at a hírek szerint egy 4400 mAh-s akkumulátor fogja táplálni, és a további pletykák között szerepel a 256 GB-os tárhely, az Andriod 11 rendszer, valamint a továbbfejlesztett kamerák.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid