Nem lesz tele Samsung appokkal a Galaxy S6 rendszere

2

A Samsung Galaxy S6 hardveres részleteit nagyjából ismerjük, és a külsőt sem fedi már teljes homály, de a szoftveres dolgokról eddig keveset tudtunk. Most a SamMobile közzétett néhány érdekes információt, amik állításuk szerint megbízható forrásból származnak.

Az egyik legfontosabb újítás a Galaxy S6 szoftverében, hogy nem erőltetik majd ránk a sok előre telepített Samsung alkalmazást. Többek között az S Voice, az S Health, az S Note és a Scrapbook sem lesz ott a gyári appok között, de amelyikre szükségünk van, az könnyen telepíthetjük majd a Galaxy Alkalmazásboltból.

Másik érdekes változás, hogy a Samsung alkalmazások helyett Microsoft appokkal érkezik majd az S6. Gyárilag telepítve lesz a OneNote, a OneDrive, az Office Mobile (ingyenes Office 365 előfizetéssel) és a Skype is. Mindez a két vállalat nemrégiben született megállapodásának köszönhető.

Az új Microsoft appok ellenére egy sokkal egyszerűbb, letisztultabb TouchWiz felületre számíthatunk, ami a hírek szerint gyorsabban működik majd, mind egy szintén Lollipopot futtató Note 4.

Az eddigieken kívül egyébként többféle témaválasztási lehetőség és megújult Samsung billentyűzet is várható, ez utóbbi állítólag az iOS-éhez lesz hasonló.

A Samsung Galaxy S6 bemutatójára már nem kell sokat várnunk, március 1-jén lesz az esemény az MWC keretein belül.

SamMobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid