Nem mindennapi hajlítható mobilon dolgozik a Huawei

0

A Huawei Mate X több hónapot késik a legutóbbi információk szerint, de ez nem gátolja meg a gyártót abban, hogy újabb fejlesztéseken dolgozzon, amelyek még futurisztikusabbak. Nemrég ki is került egy érdekes terv, amihez még hasonlót sem nagyon láttunk eddig.

Az alábbi formaterveket nemrég védette le a Huawei, és igazából ugyanaz a koncepció látható itt háromféle variációban:

Az alapötlet, hogy a kijelző nem ér véget a mobil szélén, mindkét oldalt túlnyúlik, mintha egy szárny lenne. Így egy jóval nagyobb képernyő válik lehetségessé viszonylag kompakt méretben, amikor pedig nincs rá szükség, akkor egyszerűen csak hátra hajtjuk a két oldalsó részt. Az egyes variációk abban különböznek, hogy van-e káva alul, illetve felül. Az A verziónál mindent kitölt a kijelző, a B-nél felül van káva, a C-nél pedig alul és felül is.

A LetsGoDigital csapata szokás szerint életre is keltette a koncepciót néhány rendekép formájában. A legmenőbb, vagyis az A változat valahogy így nézhetne ki:

Fontos tisztában lenni azzal, hogy egy szabadalomból nem biztos, hogy valós termék lesz, vagy ha esetleg meg is valósul a készülék, akkor sem biztos, hogy pontosan ebben a formában. Egyelőre még az első generációs hajlítható telefonokat várjuk, a Galaxy Foldot és a Mate X-et, de egyik sem tudott a tervezett időben megjelenni. Mindenesetre érdekes látni, hogy milyen irányba haladhat majd tovább a fejlődés, és ötletekből nincs hiány, az biztos.

Forrás: LetsGoDigital

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid