Nem káros a mobilozás, de azért nem mindegy, hol tartjuk a telefonunkat

0

Az amerikai kormány két komoly kutatást indított a Nemzeti Toxikológiai Program keretein belül, amelyeknek a célja a mobiltelefonok élettani hatásainak megismerése volt. Az eredmények szerint a készülékek által kibocsátott sugárzás nem okoz káros elváltozásokat az élő szövetben, ugyanakkor a tudósok most is a józan paraszti észt helyezték előtérbe, amikor megosztották a nyilvánossággal, hogy mégis milyen módon érdemes használni a mobilokat, okostelefonokat. 

A tanulmányok készítésekor a tanult koponyák egereken kísérleteztek, amelyeket pontosan olyan rádiófrekvencia sugárzásnak tettek ki, mint amilyeneket a mobiltelefonok, valamint a mikrohullámú sütők bocsátanak ki. Ha van is kockázat, akkor az elenyésző, nyilatkozta Dr John Bucher, a kutatási projekt tudósa.

A behatásoknak kitett apró állatok egészségi állapota teljesen megegyezett azon példányokéval, amelyek nem voltak kitéve a sugárzásnak, sőt, az előbbiek élettartama még hosszabb is volt különös módon. Dr Bucher szerint ha a telefon nem ér a fülünkhöz, még tovább csökken az amúgy is minimális hatás. A tudós rámutatott arra, hogy a sugárzás drámai módon csökken a távolsággal, így aztán nem meglepő módon azt javasolják a kutatók, hogy alvás közben ha lehet tegyük messzebb a készüléket magunktól.

Forrás: NYPost

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid