Európában is megjelenik a Motorola RAZR 2022

0

Ez most már nem lehetőség, hanem tény: a cirka három hónappal ezelőtt Kínában megjelent Motorola RAZR 2022 végre kijut a globális piacokra is, elsőként pedig az európai régiókban lesz kapható. A flip kialakítású, hajlítható kijelzős okostelefon 1200 eurós áron kerül forgalomba az öreg kontinensen, de hogy egészen pontosan mikortól, azt a gyártó még nem hozta nyilvánosságra.

1200 euró az a jelenlegi árfolyamon nagyjából 497 ezer forintot jelent, ami nem csekély összeg, főleg nem egy mobilért. Mit is kapunk, ha hajlandóak vagyunk leszurkolni ezt az árat a Motorola RAZR 2022-ért?

Mindenek előtt egy 6,7 colos hajlítható megjelenítőt, amely OLED technológiára épül, 144 Hz-es a képfrissítése, a felbontása pedig Full HD+. Kívül is van egy képernyő, ez csupán 2,7 hüvelykes, de szintén OLED panelről van szó. Ezen meg lehet nézni az értesítéseket, illetve egy csomó mindent megtehetünk anélkül, hogy konkrétan ki kellene nyitni a készüléket. A belső flexibilis panelt egy új zsanér mozgatja, és mostantól nincs ott alul az “áll”, amelynek köszönhetően a Motorola telefonja még jobban hasonlít a Samsung azonos kategóriában futó mobiljára, a Galaxy Z Flip 4-re.

A RAZR 2022 belsejében Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely mellé 8 GB RAM és 256 GB háttértár kerül. Egyelőre nincs másik konfiguráció tervben, holott a kínai piacon vannak további opciók is. A bevezetőben említett vételárért talán jobban hangzana egy 12/512 GB-os összeállítás, de sem az, sem a 8/128 GB-os modell nem jön Európába. Persze ez a későbbiekben még megváltozhat. Még valami: a készüléket mindössze egyetlen színben lehet majd beszerezni, mégpedig szaténfekete árnyalatban.

A Motorola RAZR 2022 hátoldalán egy 50 megapixeles elsődleges képrögzítő modul foglal helyet, amelyet optikai képstabilizátor egészít ki, munkáját pedig egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű egység igyekszik támogatni. Ezekkel a kamerákkal is tudunk önarcképeket készíteni, vagy használhatjuk a célra a 32 megapixeles egységet, ami a fő kijelzőn, egy kivágásban található. Az okostelefon belsejében a már említett komponensek mellett egy 3500 mAh kapacitású akkumulátor is helyet foglal, ami 30 wattos gyorstöltéssel táplálható.

Az említést érdemlő jellemzők közé sorolható az eSIM támogatás, a Dolby Atmos kompatibilis sztereó hangszórók, a külső borítás IP52 minősítésnek megfelelő, korlátozott ellenállása a vízzel és a porral szemben, valamint a készülék által futtatott Android 12 operációs rendszer, amelyet a házon belül fejlesztett MyUX interfész tesz teljessé. Mit gondoltok, ezek a jellemzők megérik azt a bizonyos 1200 eurós vételárat?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid