A Netflix véget vet a fiókok megosztásának, már nem sokáig lehet trükközni

0

A Netflix hivatalosan nem engedi, hogy barátokkal, ismerősökkel is megosszuk a fiókunkat, egy előfizetést elméletileg csak egy háztartásban élők használhatnak, de a szolgáltató eddig szemet hunyt az ügyeskedés felett, vagy legalábbis nem tudta kiszűrni ezt. Hamarosan azonban nagy változások jönnek.

A legnagyobb Netflix csomagban akár négy profilt is létre lehet hozni, és egyszerre négy készüléken is futhat a szolgáltatás, de a felhasználói feltételek szerint csak egy háztartásban élőkkel lehet közösen használni egy előfizetést. Mivel azonban ezt nem ellenőrizték eddig, akár azt is meg lehetett csinálni, hogy 3-4 ismerős vagy család összefog, és ugyanazt a fiókot használják, nem fizetnek elő külön-külön. A Netflixnek viszont ez nyilván nem annyira éri meg, és meg is tették az első lépéseket, hogy felszámolják a trükközést.

A Netflix kidolgozott egy algoritmust, amely kiszűri azokat a felhasználókat, akik nem a saját fiókjukat használják. Már fejlesztik egy jó ideje, a napokban pedig meg is indították az éles tesztelést.

Néhány felhasználó arról számolt be, hogy az alábbi üzenet fogadta őket:

If you don’t live with the owner of this account, you need your own account to keep watching.

Magyarul: ha nem élsz együtt a fiók tulajdonosával, akkor szükséged lesz egy saját fiókra, hogy tovább nézhesd.

Ezután igazolni kell magad, hogy te vagy a fiók tulajdonosa, ezt meg lehet tenni emailben vagy SMS-sel. Egyelőre még megjelenik egy “Vertify Later” opció is, vagyis tovább lehet lépni igazolás nélkül, de van egy olyan sejtésünk, hogy ez nem lesz örökké így.

Akik a figyelmeztetés hatására úgy döntenek, hogy saját fiókot csinálnak, azok kapnak egy 30 napos próbaidőszakot, de a későbbiekben ugyanúgy fizetniük kell majd a Netflixért, mint mindenki másnak.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid