Hazánkban is megindult a Nokia 8 Android 8.0 Oreo frissítése

0

A Nokia jelenlegi zászlóshajója, a Nokia 8 már meg is kapta a legújabb Androidot. A gyártó közleménye szerint a mai naptól kezdve Magyarországon is letölthető a frissítés.

Az új Nokia mobilok egyik nagy előnye a gyári, módosítatlan Android, és hogy a vállalat igen gyors frissítéseket ígér a készülékeire. Az összes jelenlegi telefonjuk meg fogja kapni az Android 8.0-t, még a belépőszintű Nokia 2 és Nokia 3 is, de elsőként természetesen a csúcsmobil került sorra.

Az Android 8.0 újításairól már többször olvashattatok nálunk, ezek jönnek a Nokia 8-ra is. A vállalat a következőket tartotta fontosnak kiemelni:

  • A kép a képben mód a multitask élményét adja, a sebességről és gördülékenységről pedig a Nokia 8 számítási kapacitása gondoskodik, még a leginkább erőforrás-igényes alkalmazások esetében is. A YouTube videók és a barátokkal történő beszélgetés, vagy éppen a banki egyenleg lekérdezése és egy rendelés a webshopból – két feladat, egyetlen képernyőn, ami akadás nélkül zajlik, köszönhetően a Nokia 8 processzorának.
  • Semmiféle szükségtelen előtelepített alkalmazás nem került telepítésre, a Nokia 8 egyedül az Android Instant Alkalmazásokat tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő Chrome linken keresztül azonnal használhatóak, anélkül hogy telepíteni kellene őket. A Google Play Protect az eszközt és az adatokat is védi a félrevezető vagy kifejezetten adat tolvaj alkalmazásoktól. A felhőszoftver napi 50 milliárd alkalmazást vizsgál meg, azokat is, melyeket a felhasználó nem is telepített.
  • Az intelligens szoftver abban is a Nokia 8 segítségére van, hogy az még gyorsabban induljon el, ezáltal a felhasználó hamarabb tudjon fényképet, vagy videót készíteni és minden fontos pillanatot megörökíthessen. A kizárólag Nokia okostelefonokban megtalálható Dual-Sight™ mód azt jelenti, hogy egyszerre lehetséges a saját reakciókat és az eseményeket közvetíteni a közösségi médiában élőben az elő- és a hátlapi kamerát együtt használva.
  • Az Android Oreo intelligens funkciói korlátozzák a háttérben futó alkalmazásokat, melyeket a felhasználó kevesebbet használ, ezzel maximalizálva az akku élettartamot, hogy a Nokia 8 rendelkezésre álljon, amikor csak kell.
  • Mivel a Nokia 8 az önkifejezés készüléke és tartalomgyártásra született, fontos megemlíteni azt is, hogy a rajongók mostantól még könnyebben fejezhetik ki érzelmeiket a teljesen megújult emojik segítségével, melyek között 60 korábban nem látott figura található meg!

A Nokia 8 automatikusan frissít Android Oreóra, a felhasználók értesítést kapnak, ha a készülékre letölthető az új verzió. Magyarországon november 30-tól érhető el a frissítés.

forrás: Nokia

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid