A NoWatch okosóra csak 10 napig bírja egy töltéssel, pedig kijelzője sincs

0

Módfelett érdekes viselhető eszköz érkezik Hollandiából a NoWatch okosóra képében. A készülék szinte mindent tud, amit egy aktivitásmérő, kivéve, hogy nem mutatja az időt, mivel nem rendelkezik kijelzővel, se mutatókkal. Az alkotók szerint a cél az, hogy az eszköz időt biztosítson, ahelyett, hogy szimplán kijelezné azt. Ennek ellenére ez továbbra is egy okoseszköz, mindenféle beépített érzékelővel felszerelve, a képernyőt pedig egy elegáns drágakő helyettesítheti.

A név alapján, meg úgy általában a nem mindennapi koncepció okán talán a noPhone juthatott az eszetekbe, de amíg az lényegében egy kifinomult trollkodás volt, addig ez az eszköz felfogható egy olyan, általunk választott elemekből álló ékszerként, amely azért rendelkezik különböző beépített technológiákkal is.

Mindez azt jelenti, hogy a NoWatch képes figyelni a felhasználó pulzusát, eszköztárában megtalálható a véroxigénszint-mérés, az alvásmonitorozás, és más hasonló funkciók ugyanúgy részét képezik repertoárjának, sőt, egy Philips által fejlesztett technológiát használ az elektrodermális szintek követésére, így mérve tulajdonosa stressz-szintjét.

A gyűjtött adatokat a gyártó saját fejlesztésű alkalmazásába küldi, amely ezek alapján képes tippeket adni, miként javítható az általános életminőség. A kijelző nélküli okosóra 37 mm-es átmérővel rendelkezik, a burkolat alatt található elektronikát pedig 5ATM minősítésnek megfelelő védelem óvja a víztől. A 10 mm vékony készülékben egy éppen akkora akkumulátor kapott helyet, amely képes 10 napos működési időt biztosítani. Ez nem valami sok, főleg annak tudatában nem, hogy a NoWatch még képernyővel sem rendelkezik, valószínűleg a fejlett szenzorok fogyasztása miatt alakul így az üzemidő.

A kijelző helyére tehát drágakő kerül, amelyet a felhasználó maga választhat ki, lényegében ettől függ a viselhető eszköz árazása is, habár maga a ház is lehet aranyból vagy ezüstből, így ez is hozzáadhat a kiadásokhoz. Persze nem kötelező drágakövet választani, így olcsóbban is megúszhatjuk a dolgot. Egyébként a szíj típusa felől is mi döntünk, több lehetőség is rendelkezésre áll.

A készülék mellé lesz majd valamilyen előfizetés is, de erről nem igazán tájékoztat világosan a terméknek dedikált weboldal. Csak annyi áll ott, hogy aki előrendel egy NoWatchot, ingyenes és élethosszig tartó tagságot kap, bármivel is járjon ez. Az előrendelési fázis februárig tart, majd ezt követően 2023 végéig kezdik el kiszállítani a megrendelt készülékeket.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid