Olcsó 5G-s Samsung mobilok jöhetnek MediaTek lapkával

0

A közelmúltban mi is tudósítottunk arról, hogy a tajvani MediaTek bemutatta első prémium lapkakészletét 5G modemmel, ez volt a Dimensity 1000. A gyártó leleplezett két pénztárcabarátabb 5G kompatibilis chipsetet is, ezek az MT6885 és az MT6873 modellek. A lapkákat meg fogjuk majd találni számos keleti gyártó telefonjában, a partnerek között nem csupán az Oppo, a Vivo, de a Xiaomi, sőt, a Huawei is ott van. A legújabb értesülések szerint a Samsung is hamarosan beáll a sorba, mihelyt megegyeznek a tajvani félvezető-gyártóval.

Az üzleti együttműködés az alsó- és középkategóriás okostelefonokra, azon belül is bizonyos Galaxy A, valamint Galaxy M modellekre fog hatást gyakorolni, ezekben kerülhetnek beszerelésre a MediaTek olcsó, 5G támogatással rendelkező lapkái. Ezek a hírek egyébként egybecsengenek azokkal a korábbi értesülésekkel, melyek szerint a dél-koreai óriási igyekszik majd bizonyos gyártási folyamatokat kiadni külsős partnerek számára, hogy csökkenteni tudjon az előállítási költségeken. Az indok egyszerű, szeretné felvenni a kesztyűt a kínai gyártókkal, amelyek mellett nem igazán tudott labdába rúgni az elmúlt években, főleg Kína határain belül.

Természetesen a Samsung csak az olcsóbb, közép- és alsókategóriás mobilok esetében szeretne külső segítségre hagyatkozni, a prémium szegmens felett továbbra is teljes marad a vállalat kontrollja. Egyelőre semmi sincs kőbe vésve, de sokak szerint 2020 jelszava “5G-t a tömegeknek” lesz, már ami a telekommunikációt illeti, és ennek egyik központi történése lehet a Samsung és a MediaTek között létrejövő üzleti viszony. Nektek mi a véleményetek erről a potenciális összefogásról? Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid