Olcsó, LCD kijelzős mobilokba is jöhetnek az újfajta ujjlenyomat-olvasók

0

A kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó nemrég még egy futurisztikus, jövőt idéző technológiának számított, manapság azonban már egyre több felsőkategóriás készülék kapja meg, és hamarosan az olcsóbb modellekbe is eljuthat, köszönhetően a BOE fejlesztésének.

Eddig OLED megjelenítőkkel működtek a kijelzőbe épített biometrikus szenzorok, és emiatt inkább a drágább telefonok kiváltsága volt az ilyesmi. A kijelzők fejlesztésével és gyártásával foglalkozó kínai BOE azonban megoldotta, hogy LCD panelekkel is működjön a dolog.

Fotó: AndroidAuthority

A gyártó bejelentése szerint sikeresen megalkottak egy olyan technológiát, amivel az optikai (vagyis fénnyel működő) ujjlenyomat-olvasó LCD kijelző alá is beépíthető. Ezzel végre a középkategóriás mobilokba, sőt, akár a belépőszintű telefonok képernyőjébe is bekerülhet a szenzor. A BOE szerint még az év vége előtt megindul ennek a megoldásnak a tömeggyártása.

Egyébként 2018-ban az eladott okostelefonok 85%-a LCD panelt használt, és csak 15%-uk volt OLED, ebből is látszik, hogy mennyire fontos a BOE új fejlesztése, hiszen így sokkal nagyobb tömegekhez juthat el a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid