Olyasmire lesz képes a Samsung Galaxy S11+ kamerája, amire eddig egyetlen telefoné sem

0

A Galaxy S11 mobilok igen komoly újításokat hoznak majd az S10 szériához képest, és az egyik nagy terület, ami rengeteget fejlődik, az a kamera lesz. Most ezzel kapcsolatban derültek ki érdekes részletek.

Azt eddig is lehetett hallani, hogy a Galaxy S11 egy 108 MP-es fő szenzort kap, de arról semmit nem tudtunk, hogy ez miben lesz jobb, mint a Xiaomi Mi Note 10 megegyező felbontású kamerája, ami egyébként szintén Samsung gyártmány. Azt egyik ismert kiszivárogtató azonban most lerántotta a leplet a nagy újításról, ami nem más lesz, mint a “9 Bayer” technológia.

A Quad Bayer már ismerős lehet néhány mobilból, ez annyit jelent, hogy fotózáskor négyesével összevonja a pixeleket a rendszer, így kisebb felbontású, de szebb képek születnek, köszönhetően a nagyobb pixelméretnek. A jelenlegi 48, 64 és 108 MP-es megoldásoknál ez azt jelenti, hogy a valós 0,8μm-es képpontokból 1,6μm-esek lesznek, így négyszer annyi fény jut egy-egy pixelre, és az elkészült fotó 12, 16 vagy 27 MP-es lesz.

A Samsung azonban egy olyan megoldással készül, ami 9-esével vonja össze a 0,8μm-es pixeleket, vagyis azok fizikai mérete 2,4μm lesz, ami rekord az okostelefonok között. A szenzor eredeti felbontása 108 MP, az összevonással pedig 12 MP-es képeket kapunk, pont mint a korábbi Samsung csúcsmobiloknál, de a minőség rengeteget javulhat, főleg rosszabb fényviszonyoknál. Persze minden bizonnyal lesz lehetőség 108 MP-es fotók készítésére is, ha valakinek arra lenne igénye.

Azt egyelőre nem tudni, hogy minden modell megkapja-e a 9-es pixelösszevonást, a forrás csak az S11+-t említi.

Az is biztos, hogy egy nagyobb, téglalap alakú kameraszigetet kapunk, amelynek bal oldalán lesz egymás alatt a három fontosabb kamera. Fent találjuk majd az ultraszéles látószögű egységet, középen a 108 MP-es fő szenzort, alul pedig a periszkópos telefotó kamerát, ami minimum 5x-ös optikai zoomra lesz képes.

A kamerákat tartalmazó rész jobb oldalát eltakarta a kiszivárogtató, mert itt még nem tudja a pontos elrendezést, de számíthatunk még egy ToF kamerára is (legalábbis az S11+ esetében biztosan), illetve LED villanóra.

A további újítások között ott lesz a 120 Hz-es kijelző, az vadonatúj hardver (Snapdragon 865 vagy Exynos 990) és a nagyobb akkumulátor is. A sima S11 4500 mAh-s, a Plus verzió pedig 5000 mAh-s telepet kaphat, ami elég jelentős előrelépés.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid