Márciusban jön a Huawei P40 széria Android 10 rendszerrel

0

A Huawei hivatalosan is bejelentette, hogy következő zászlóshajó készülékeit, vagyis a P40 széria tagjait Párizsban fogják bemutatni, 2020 maricusának végén. A telefonok Android 10-re épülő EMUI 10 rendszert fognak futtatni, viszont a Google Szolgáltatások (GMS) helyett már Huawei Mobile Services-zel (HMS), ami a keresőgigász saját csomagjának alternatívája. A hírek forrása nem valamilyen pletyka, hanem a vállalat egyik vezetője, Richard Yu személyesen.

A telefonokat illetően eddig soha nem látott formatervet, valamint komoly fejlesztéseket ígért a kamerák terén a vállalat fogyasztói üzletágának első embere, de persze jelentős előrelépésekre lehet számítani a chipset teljesítményével és az üzemelővel kapcsolatban is a P30 mobilokhoz képest. A Huawei P40 és P40 Pro belsejében várhatóan a Kirin 990 5G lapkakészlet végzi majd a számításukat, mivel a Kirin 1020 valószínűleg a későbbi Mate 40 szériával fog debütálni. A telefonok a Mate 30 szériával ellentétben széles körben elérhetőek lesznek, felbukkannak majd a szolgáltatók és a különböző forgalmazók kínálatában. Ami változik a korábbiakhoz képest, hogy a Google alkalmazásait nem találjuk majd meg a készülékeken, helyettük a Huawei alternatíváit kapjuk.

A Huawei Mate 30 Pro és a Huawei Mobile Services korlátozottan már így is elérhető Európában. A kínai gyártónak most több hónapja lesz arra, hogy rávegye az alkalmazásfejlesztőket, hogy a fősodorbeli applikációk elérhetőek legyenek a vállalati alternatív szoftverboltjában is. Ami a Harmony OS házon belül fejlesztett rendszert illeti, egyelőre biztosan nem fogunk vele telefonokon találkozni. A Huawei nemrégiben megerősítette, hogy továbbra is Androidot telepítenek okostelefonjaikra, ugyanakkor a Harmony OS számos egyéb készüléken felbukkanhat majd. Ezek alatt elsősorban okostévéket, órákat, és különböző hangrendszereket kell érteni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid