OnePlus 2 meghívókat bocsájtottak aukcióra az eBay-en

0

A OnePlus 2 meghívókért eddig is nagy volt a harc, de mostantól licitálhatunk is rájuk az eBay-en. A gyártó ugyanis összefogott az UNICEF-fel, és a megvásárolt invitációkért kapott összeget jótékony célokra fogják fordítani.

A OnePlus vasárnap elhintette Facebook oldalán, hogy ezen a héten egy újabb módon is hozzájuthatunk majd a meghívókhoz. Most pedig lehullt a lepel, és kiderült, hogy a gyártó elérhetővé tesz 100 darab meghívót az eBay-en, amikre bárki licitálhat, és az aukció után kapott összeget az UNICEF Tap Project nevű programjára fogják fordítani.

oneplus 2_invite for cause

A projekt célja, hogy tiszta vizet juttasson el azon gyerekek számára, akik a világ legelmaradottabb régióiban élnek. Ha valaki szeretné támogatni a programot, de nincs szüksége OnePlus 2 meghívóra, akkor látogassa meg az uniceftapproject.org weblapot okostelefonján, amely automatikusan adományokat küldd az UNICEF-nek minden 15. perc után, ha közben nem nyúltunk hozzá a készülékünkhöz. Ezzel két legyet is üthetünk egy csapásra: leszokhatunk mobilfüggőségünkről, illetve jótékonykodhatunk.

A OnePlus elmondta, hogy a One meghívóit is sokan árulták különböző külsős weboldalakon, és ezt igazából semmilyen szabály nem tiltotta, habár szembe ment az irányelveikkel. Most arra a döntésre jutottak, hogy ha elkerülni úgysem tudják, hogy ez újra megtörténjen, akkor inkább csatlakoznak az invitációk árusításához. És így legalább garantálni tudják, hogy nem egy haszonleső zsebét tömik meg a türelmetlen rajongóik, hanem a bevételt jó célokra fordítják.

OnePlus-2-4

Az eBay-en jelenleg 100 db meghívóra lehet licitálni (természetesen külön-külön). Ha valaki megnyert egy aukciót, akkor a cég a telefon megjelenése előtti napon, azaz augusztus 10-én elküldi neki e-mailben az invitációt. A szerencséseknek egy hetük van aktiválni ezt, majd további egy hónapjuk, hogy megvegyék a OnePlus 2-t. Ez sokkal barátságosabb, mint az átlagos meghívók 24 órás határideje.

Két fontos dolgot érdemes még megjegyezni: az invitációk csak a 64 GB-os belső tárhellyel és 4 GB RAM-mal érkező modellekre lesznek érvényesek, és ha valaki meg akar nyerni egy aukciót, nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A cikk írásának idejében a legolcsóbb meghívó közel 350 dollárba kerül, míg a legdrágább 11.000 dollárnál is többe. Tehát ha valaki úgy gondolja, hogy szeretné magának bebiztosítani a készülék megvásárlásának lehetőségét, és akár még néhány dollárt pluszban rá is költene, akkor rossz helyen jár. Az aukciókból még 3-4 nap van hátra, ezáltal a meghívók árai várhatóan még tovább fognak emelkedni, de így legalább rászoruló gyerekeknek segíthetünk.

 

oneplus-2-ebay

Az mondjuk egy kicsit szomorú, hogy a kínai OnePlus fanok olcsóbban, meghívó nélkül is megvásárolhatták a készüléket nemrég, míg a külföldieknek külön a meghívóért is fizetni kell, legalábbis egyelőre…

eBay

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid