OnePlus 2 – megérkezett az új zászlóshajó-gyilkos

2

A OnePlus ma hajnalban hivatalosan is leleplezte új csúcsmobilját, a OnePlus 2-t, így a sok pletyka és kiszivárgott részlet után most végre már biztos információkat közölhetünk. Nézzük, hogy mivel próbálja meg lenyomni a kínai vállalat a nagynevű gyártók zászlóshajóit!

Külsőleg több pozitív változás is történt a One óta, hiszen az újdonság egy masszív, magnézium-ötvözet keretet, illetve alumínium gombokat kapott. Az dizájn összességében hasonlít az elődhöz, de elég feltűnő különbség, hogy a kijelző alá egy Home gomb került, ami egy ujjlenyomat-olvasót rejt. Ez állítólag gyorsabban működik, mint az iPhone 6 hasonló szenzora, ami azért elég nagy szó. Emellett két kapacitív gomb is van a kijelző alatt, akárcsak a Samsung mobiljai esetében.

OnePlus-2-4

Újdonság még a bal oldalt található, 3-állású “alert slider” nevű csúszka, amivel a hangprofilokat tudjuk gyorsan módosítani, egy pillanat alatt átválthatunk vele például néma módra. Ami pedig az egyik legnagyobb újítás, az természetesen az USB-C foglalat, ez a gyorsabb adatátvitel mellett könnyebb használatot ígér, hiszen fordítva is beledughatjuk a csatlakozót.

OnePlus-2-Leak

A kijelző maradt 5.5 colos és full HD felbontású, azaz ezen a téren nem sok minden változott, legalábbis papíron, de a OnePlus szerint sokat fejlődött a panel, hiszen szebb színeket és nagyobb kontrasztarányt kapunk.

OnePlus-2-3

A meghajtásról a már jól ismert Snapdragon 810-es processzor gondoskodik, ami állítólag nem melegszik majd túl a OnePlus 2 esetében. A 8 magos, 64 bites egység mellé kellő mennyiségű memória is került. A 3 GB RAM-os modellhez 16 GB-os belső térhely jár, de lesz 4 GB RAM-mal szerelt, 64 GB-os variáns is (DDR4-es memóriákról van szó). Aki előszeretettel tárol sok mindent a készülékén, annak ajánlatos lesz az utóbbi modellt választani, ugyanis nincs lehetőség microSD kártyával történő bővítésre.

OnePlus-2-1

Többféle hátlappal is kapható lesz a OnePlus 2

A hátlapi kamera felbontása maradt 13 megapixel, de ez ne tévesszen meg senkit, sokkal jobb szenzor került a OnePlus 2-be, mint ami az elődben volt. Kapunk optikai képstabilizátort, dupla LED villanót, lézeres autofókuszt, és állítólag gyenge fénynél is jól teljesít a mobil hátsó egysége.

OnePlus-2-5

Videós téren sincs szégyenkezni valója a készüléknek, hiszen akár 4K-ban is rögzíthetünk mozgóképeket, ráadásul 120fps-es lassított videókat is készíthetünk 720p felbontásban. A szelfikamera felbontása 5 megapixel, ami szintén elég jó, nem igazán lesz ennél többre szükségünk.

A OnePlus 2-be egy egész méretes, 3300 mAh-s akkumulátor került, ami ugyan nem cserélhető, de remélhetőleg korrekt üzemidőt biztosít majd, bár ez inkább a megfelelő szoftveres optimalizáción múlik. A készüléken egyébként a gyártó saját, Oxygen OS rendszerének legújabb verziója fut, ami kinézetre nagyon hasonlít egy stock Androidra.

Nem maradt ki a dual SIM foglalat, de az NFC sajnos igen. Ez utóbbi egyeseknek fájó pont lehet, de egyelőre a többség még nem igazán használja ezt a funkciót, főleg hazánkban, ahol a mobilfizetés még egy ismeretlen fogalom.

oneplus-2-arak

A legfontosabb kérdés természetesen, amin a OnePlus 2 sikere múlik, az árazás. Mivel a gyártó már hazánkban is forgalmaz, így rögtön forintosítva is tudjuk a pontos összegeket. A 16 GB-os modell 107.990 Ft-ba kerül majd, a 64 GB-os pedig 129.990 Ft-ba. A készülék augusztus 11-étől lesz kapható, de természetesen csak meghívó ellenében, amit elég nehéz lesz beszerezni, főleg eleinte.

OnePlus

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid