A OnePlus bekerült a TOP 5 prémium telefongyártó közé

0

A OnePlus bár egy kis vállalatnak számít a mobilpiac gigászaihoz képest, most mégis sikerült bekerülniük a TOP 5-be a prémium telefonok szegmensében.

A OnePlus mindig is a kedvező árú csúcsmobilokra specializálódott, nincsenek alsó- vagy középkategóriás mobiljaik (egyetlen korábbi kivételtől eltekintve). A hosszú évek kitartó munkája meg is hozta a gyümölcsét, ugyanis a Counterpoint kutatóintézet legfrissebb jelentése szerint 2018-ban a OnePlus ott volt a TOP 5 prémium telefongyártó között. A határvonalat 400 dollárnál húzták meg, és az ennél drágább mobilok piacán a kínai gyártó már az 5. helyen áll.

A prémium telefonok királya továbbra is az Apple, bár egy év alatt 58%-ról 51%-ra csökkent a részesedésük. A második helyen álló Samsung jelenleg 22%-át uralja a piacnak, míg a Huawei a harmadik lett 10%-kal.

A negyedik helyen álló Oppo és az ötödik helyezett OnePlus is rengeteget nőtt egy év alatt, és a Xiaomi sincs sokkal lemaradva tőlük. A második negyedévben be is kerültek a TOP 5-be a OnePlus helyett, ám éves szinten a OnePlus több prémium mobilt adott el. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Xiaomi egyes csúcshardverrel szerelt mobiljai 400 dollár alatt kerültek forgalomba, ott van például a Pocophone F1, amelyből rengeteg fogyott, ám ebbe a statisztikába már számították bele az alacsony ára miatt.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid