A OnePlus már a tavalyi mobiljait frissíti Android 9.0-ra

0

Némelyik gyártó még az idei modelljeit sem frissítette a legújabb Androidra, ám a OnePlus annyira belehúzott, hogy rögtön a két tavalyi modellre is kiadták az Android 9.0-t.

Nagyon jól áll szoftverek tekintetében a OnePlus, hiszen a nemrég megjelent OnePlus 6T már alapból 9.0-val érkezett, a OnePlus 6 pedig még szeptemberben megkapta a rendszert. Így tehát következhettek a tavaly modellek, név szerint a OnePlus 5 és 5T, amelyekre karácsony alkalmából el is készült a pite.

December 24-én már elérhetővé tették a Oxygen OS legfrissebb béta verzióját a fent említett két mobilra, ám másnap jött az igazi meglepetés. 25-én már az OxygenOS 9.0.0 stabil verziója is elkészült, amely természetesen már az Android 9.0-ra épül, és több újítást is tartalmaz.

Ez már egy teljesen újragondolt felületet és a gesztus alapú navigálást is megkapta, de természetesen nem maradhatott ki belőle a decemberi biztonsági frissítés sem. Ezen kívül bekerült még a Gaming Mode 3.0, és a DND (ne zavarj) módon is fejlesztettek, a kamera pedig mostantól a Google Lens módot is támogatja.

Remek hír tehát, hogy a szoftverfrissítés még a napokban megérkezik majd az érintett mobilokra. A OnePlus egyik alkalmazottja szerint rengeteget túlóráztak amiatt, hogy karácsonyra kész legyenek, és örömet szerezhessenek vele a tulajoknak. Dicséretes hozzáállás, az biztos, és több gyártó is példát vehetne róluk.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid