Oppo Find 7 teszt

5

Olvassátok el Oppo Find 7 tesztünket, amiben bemutatásra kerül az egyik legjobb jelenlegi csúcsmobil, ami egyébként az elsők között kapott QHD-s kijelzőt a világon. A cikk további részében Barcza Marci írja le tapasztalatait a készülékről.

Sziasztok! Barcza Márton vagyok, az OPPO magyarországi nagykövete. A cikk pártatlansága érdekében tisztázni szeretném, hogy ez a pozíció mivel jár. A nagykövetség egy önkéntes pozíció, ami fizetéssel nem jár. A nagykövetek kiválasztott OPPO rajongók, akik lefordítják saját nyelvükre az OPPO operációs rendszerét, segítenek a fórum moderálásában, és ha kedvük támad hozzá, akár tartalmat is gyárthatnak, mint ahogy én is ezt a cikket. Mivel nem fizetett alkalmazott vagyok, írhatok jót és rosszat is a termékekről, így ebben a tesztben is igyekeztem valósághű képet festeni a telefonról. Mivel már másfél hónapja használom a készüléket, és minden nap a felhasználókkal foglalkozom, pontosabb (és hosszabb) képet is próbáltam festeni a Find 7-ről, mint amire egy átlagos tesztben lehetőség adódik!

Az OPPO Find 7 piacvezető hardvert és másoknál soha nem látott funkciókat ígér, mindezt elfogadható áron. A Find 5-tel ismertté vált kínai cég meg akarja változtatni a véleményünket a kínai mobilokról, amikre eddig sokan mindmáig mint olcsó és rossz minőségű termékekre gondolnak. Vajon sikerült nekik?

Csomagolás és tartozékok

oppo-find-7-doboz-napidroid

A cég hivatalos viszonteladójától megrendelt telefont néhány nappal a rendelés után csomagként kapjuk meg az általunk kiválasztott futár cégtől. Egy karton dobozban lapul a telefon saját doboza, ami egyszerű fekete műanyagból készült. Kellemesen visszafogott, és ezáltal ízléses a csomagolás. Kibontva máris a telefon fogad minket egy műanyag ágyon.

oppo-find-7-doboz-3-napidroid

Az ágy alatt található egy kb. 1 méter hosszú microUSB kábel, a csatolt fülhallgató extra szilikon pöckökkel, a dokumentáció, az eltávolítható 3000 mAh-s akku és a meglehetősen nagyra sikeredett VOOC gyorstöltő.

oppo-find-7-doboz-4-napidroid

A fülhallgató az átlagosnál valamivel jobbnak mondható. Van rajta mikrofon és hangerőszabályzó, de sajnos a mikrofon halk és nem elég tiszta hangot produkál. Cserébe kellemesen és tisztán szól rajta a zene, illetve nagyon erős benne a basszus. Talán túlságosan is erős, de szerencsére a beépített hangszínszabályzóval ezen könnyen lehet segíteni.

A VOOC gyorstöltő az a tartozék, amin a legtöbb embernek fent fog akadni a szeme, hiszen méretben közelebb van egy laptop töltőhöz, mint az átlagos telefonos kiegészítőhöz. Ez nem annyira meglepő, ha mellé vesszük a matricán feltüntetett 4,5 amperes áramerősséget. A töltő fejét közelebbről megvizsgálva, látható, hogy a szokásos 5 helyett 7 tű található a házban és érdekes módon USB 3.0-ra emlékeztető kék színe van a műanyagnak. A kábel hossza sajnos csak egy méter körül van. A gyorstöltés a telefon talán legegyedibb képessége, hiszen a kezdeti 4,5 amperrel fél óra alatt 0-75%-ig tölthető az készülék, ahol az áramerősséget elkezdi folyamatosan csökkenteni a töltő, hogy a 100% közelébe érve 1 ampernél is kímélőbb töltést nyújtson, ezzel lassítva az akku élethosszának rövidülését. 60-70 perc körül van egy teljes töltés és az alsó háromnegyedben a reggeli készülődősnél beiktatott 10 percnyi töltés is életmentő lehet. Sajnos erre az életmentésre, ahogy a későbbiekben kifejtem majd, lehet is szükség. A VOOC töltés fantasztikusan kényelmes funkció, amit szívesen látnék más telefonban is. Természetesen lehet a Find 7-et hagyományos microUSB-s töltővel is táplálni és a VOOC töltő is használható más telefonokkal, bár egy kicsit furcsa érzés csatlakoztatni ezekhez, hiszen ott van a két fölösleges tű, és természetesen a töltés sebessége sem lesz kiemelkedő más telefonokon, mivel ehhez a Find 7-be épített hardver is szükséges.

Külső

oppo Find 7

Az Oppo Find 7 külseje a dobozához hasonlóan kellemesen letisztult. Nem fog az alumínium házas telefonokhoz hasonló vallás épülni a dizájn körül, de olyan emberrel sem találkoztam még, akinek ne tetszett volna. Ha méretre sokaknak nem is ideális, az első benyomás minden ismerősömnél pozitív volt, és szerintem is szép lett a külső. Az előlap teljesen fekete, és szerencsére meg tudta állni a gyártó, hogy ide is elhelyezzen egy logót, amivel már kapott is tőlem egy plusz pontot. A Gorilla Glass 3 alatt található 5,5 collos kijelzőn kívül felül csak a kellően hangos hangszóró, és a széles látószögű és meglepően jó minőségű 5 megapixeles előlapi kamera helyezkedik el, míg a telefon alján az úgynevezett Skyline értesítő sáv látható.

oppo-find-7-skyline

Ez az értesítő sáv több, mint 3000 LED-ből áll és kéken pulzál, hogy olyan hatást keltsen, mint ha lélegezne a telefon. Nem tökéletes, hiszen sajnos csak kéken tud világítani, így nem lehet különböző prioritású értesítésekhez más-más színt rendelni, de jobb, mint a semmi és kétségtelenül a legszebb értesítő LED, amit telefon valaha magáénak mondhatott.

oppo-find-7-elolap-napidroid

A Find 7-en körbe egy titán ötvözetből készült keret fut, ami stabilitást és prémium érzést hivatott adni a készüléknek. Ezt a feladatot sikeresen el is látja, mivel érzésre egy jól összeépített telefont kapunk, ami az eséseknek is meglehetősen jól ellenáll. Bár az ütéseknek van nyoma, eddig a saját tesztelésem eredményeképpen tapasztaltam, hogy még a többszöri betonra és kőre történő esés sem tesz komolyabb kárt a telefonban. A kijelző körül is fut még egy vékony műanyag keret, ami többször is megvédett a kijelző törésétől, hiszen ütközésnél ez érintkezik a talajjal, nem az üveg. Meglepően strapabíró tehát a készülék.

oppo-find-7-oldalt-napidroid

A kereten a szokásostól eltérően bal oldalt található a bekapcsoló gomb, jobb oldalt pedig a hangerőszabályzó. Mindkettő egyszerűen elérhető és nyomkodható, így, bár szívesebben látnám fordítva a gombokat, nincsen rá nagy panaszom. A bekapcsoló gombot amúgy is csak ritkán használom, hiszen az LG által ismertté vált dupla koppintással a kijelzőn fel lehet ébreszteni a telefont, és szintén dupla koppintással a home gombon újra el lehet altatni.

oppo-find-7-sarok-napidroid

Az eltávolítható hátlap két kivitelben kapható, fehérben és az astro black-nek keresztelt szénszálas hatású feketében. Nekem kinézetre a fekete tetszik jobban, de mindkét esetben egy jó minőségű műanyagról van szó, ami a fehérnél szinte teljesen sima tapintású, a feketénél pedig recézett és valamivel kevésbé csúszós. A hátlappal változik a fém keret színezése is.

oppo-find-7-elolap-hatlap-napidroid

Hátul található a 13 megapixeles kamera CMOS IMX 214 szenzorral a Sonytól, F2.0 apertúrával és egy dupla LED villanóval. Alatta látható az OPPO logó és a sztereo hangszóró, ami kifejezetten jól szól. Nem egy HTC One-ról van itt szó, főleg, hogy a rossz irányba néz a hangszóró, de a hangminőség és a tisztaság közel van a hangszórók királyához és messze jobb, mint egy átlagos telefonon. Otthon a szobában az alsó 20-30%-os tartományban is megfelelő a hangerő, de nem ritka, hogy erről szól a háttérzene, ha néhány baráttal összeülünk és lusta vagyok elővenni a Bluetooth hangszórómat.

A hátlapot eltávolítva hozzáférhetünk az akkuhoz, a SIM kártya és a microSD kártya foglalathoz (amivel a beépített 32 GB további 128 GB-tal bővíthető), az eltávolítható akkuhoz és a hátlapba épített NFC érzékelőhöz is. Összességében jó választás volt véleményem szerint az unibody kialakítás elhagyása a bővíthetőségért cserébe, főleg, hogy még így is prémium építésű telefont kap a felhasználó.

Kijelző

A QHD felbontású kijelzők a legújabb trend a mobil piacon. A világon először a Vivo (az OPPO testvérvállalata) mutatott be ilyen kijelzővel rendelkező telefont, de ezt sajnos csak Kínában lehet kapni. Második volt a sorban az OPPO Find 7, amibe (szerencsére) 6.0 collos helyett egy valamivel könnyebben kezelhető 5,5 collos IPS kijelző került, egyenesen a JDI-tól. Ezt a telefont ráadásul a globális piacra szánták, így a Vivoval ellentétben hozzánk is eljutott. Azóta megjelent még az LG G3 és a Samsung is piacra dobott egy hasonló felbontással rendelkező telefont, de azért ez még mindig egzotikusnak számít. Vajon a több jobb, vagy érdemes inkább a hagyományosabb specifikációkat választani?

Oppo-Find-7a-teszt

A véleményemet részletesebben is kifejtem a következő videóban, ahol a FHD-s Find 7a és a QHD-s Find 7 kijelzőjét hasonlítom össze:

Röviden összefoglalva a felbontás növelése tényleg javít valamennyit az élményen. Nem óriási a különbség, de valahogyan papírszerűbb, teltebb a Find 7 panelje. Eddig is csak néhány centiméterről lehetett észrevenni esetleg pixeleket sasszemű felhasználóknak, de most már erre sincsen lehetőség. Nem mindenkit hoz lázba az extra felbontás, főleg, hogy alig van tartalom, ami hasznát venné, de nekem bejön. Sokkal fontosabb ilyen felbontásnál azonban a színhűség, a kontraszt, a feketék mélysége és a többi paraméter. Szerencsére ezekben is többnyire jól teljesít a Find 7. A feketék, ahogy a videóban is látszik, meglepően jók egy IPS panelhez képest, a színek élénkek és többnyire csak a fehérre lehet panasz, mivel az enyhén sárgás. Ez, mint azóta megtudtuk, egy többnyire tudatos beállítás az OPPO részéről, mivel véleményük szerint az emberek nagy többsége jobban kedveli a melegebb tónust. Szokatlan gondolat és néhány felhasználó számára zavaró lehet, hiszen ezáltal kevésbé színhű a kijelző, de rám személy szerint igaz.
Az IPS panelt Gorilla Glass 3 védi, amire még egy gyárilag felhelyezett képernyővédő fólia is került. A kettővel együtt biztosan nem lesz majd nagy gondunk a karcolásokkal!

Kamera

OppoFind7

A telefon kamerája minden kétséget kizáróan az, ami a legjobban tetszik ebben a telefonban. A hardverre nem lehet panasz, hiszen a 13 megapixeles modul Sony CMOS IMX 214 BSI szenzorral és F 2.0 apertúrával a legjobbak közé tartozik. Sajnos csak digitális képstabilizálás van és hiányzik néhány manuális beállítás, mint például az ISO, de ennek ellenére is csodálatos képeket és videókat lehet kihozni a telefonból. Ajánlott megnézni az alábbi videót, amit korábban már láthattatok a Napidroid oldalán is, és amit teljes egészében egy Find 7a-val vettem fel 4K felbontásban (a Find 7 és a 7a telefon kamerája teljes mértékben megegyezik). Itt demonstrálom a kamera erősségeit és gyengéit:

Véleményem szerint minden kétséget eloszlat a videó afelől, hogy fantasztikus videókat készít a telefon. A különböző opciók: 4K @ 30 FPS, 1080p @ 60 FPS és lassított felvétel 720p @ 120 FPS (4x lassítás). Lassított felvétel:

A fényképek terén sem lehet panasz, hiszen a felbontás kellően magas, az autofókusz és a fénykép készítés villámgyors, jó fényviszonyok között gyönyörű képeket kapunk, míg rossz fényviszonyok között más okostelefonokhoz hasonlóan itt is közepes eredményeket látunk. A fényképező másik erőssége a makro fényképek készítése, erre is láthattok lejjebb néhány példát.

2014-04-26 10.50.52

2014-04-20 13.59.18

2014-04-18 17.25.29

Több különleges beállítást is találhatunk a telefonon, mint például a hosszú záridős fényképezést, amivel maximum 32 másodperces záridőt állíthatunk be. Statikus objektumokról sötétben állványról így akár jobb képeket is csinálhatunk, mint néhány drágább kamerával.

2014-04-16 22.51.16

2014-04-16 22.45.26

Elérhető még a híres 50 megapixeles fénykép varázslat. 10 darab gyors egymásutánban ellőtt 13 megapixeles képet fűz össze a telefon egy 50 megapixeles fényképpé. Ez a folyamat nagyjából 2 másodpercig tart és az eredmény általában egy kép, ami számítógépen valamivel tovább nagyítható és a nagyításnál kevésbé veszít a minőségéből, mint a 13 megapixeles fényképek. Mivel én ritkán nagyítom ilyen mértékben a fényképeimet, ezért engem ez a funkció nem nagyon hozott lázba, de másnak tetszhet.

13 és 50 megapixeles képek (nagyíthatók):

13 megapixel 50 megapixel

Végül tud még a telefon HDR fényképeket, animált GIF-eket és RAW formátumban készült képeket is készíteni, illetve be van építve a kamerába a szépítés funkció is, amivel kisimíthatjuk az arcbőrünket, kisminkelhetjük magunkat és karcsúsíthatunk magunkon, mindezt úgy, hogy teljesen természetesnek tűnjön a hatás (sajnos a kedvenc képemnek csak a facebook-ra feltöltött verziója maradt meg):

kép

Hardver

Csúcskészülékekre jellemző specifikációkat találhatunk a Find 7 okostelefonban, így a Snapdragon 801-es processzort 2,5 Ghz-en és a hozzá tartozó Adreno 330 GPU-t, illetve 3GB RAM-ot. Nem meglepő tehát, hogy villámgyors készülékről van szó. A magas felbontás sem okoz kifejezetten nagy nehézséget a telefonnak, hiszen ahogy az alábbi összehasonlító videón is látszik, nem vehető észre komolyabb különbség a FHD-s Find 7a és a QHD-s Find 7 között.

Szoftver

Az OPPO telefonoknak szoftver téren két különlegessége van: a saját rendszer és a külsős fejlesztőkhöz fűződő viszony.

ColorOS

A saját: Mint minden jelenlegi OPPO telefonon, a Find 7-en is egy ColorOS nevű operációs rendszer fut. Ez a rendszer jelenleg Android 4.3-ra épül és a Google féle Androidtól meglehetősen távol áll funkcionalitás, és kinézet terén is. Nem kevesen hasonlítják sok szempontból érthető módon a méltán híres MIUI-ra, amire szintén vonatkoznak ezek a paraméterek. Bár jelen van az összes Androidos funkció és alkalmazás, így természetesen a Google szolgáltatások is, az operációs rendszer minden része újra lett gondolva és rajzolva. Ahogy szokásos, ez az újragondolás természetesen kellően megosztja a felhasználókat. Hallottam már mindent, kezdve azzal, hogy rosszabb, mint a Touchwiz, de az egekbe is magasztalták már többen, hogy végre egy igazán látványos és ötletes rendszert hozott ki egy gyártó. Én valahol a kettő között helyezkedem el, véleményem szerint a stock Andoidnál, főleg az L változatnál nincsen jelenleg szebb a piacon, de a ColorOS a lekerekített, kevésbé minimalista és világosabb témájával kétségtelenül sokkal barátságosabb nála és megannyi okos megoldást tartalmaz, ami számomra kellemessé teszi a használatát. Az egyik személyes kedvencem a beépített Dirac HD és Maxx Audio, amivel fantasztikus minőségű zenelejátszásra képes a telefon fülhallgatón és a külső hangszórón keresztül is. Az plusz funkciók egy nagy része teljesen fölösleges, de szerencsére szinte minden kikapcsolható, ha éppen nem lenne rá szükségünk.

A rendszernek két verziója létezik, az úgynevezett ColorOS 1.x (Find 7-re és 7a-ra jelenleg 1.2.4) és a ColorOS 2.0 (jelenleg csak Find 7a-ra és Find 5-re elérhető, Find 7-es verzióra még várunk). Ahogy a számozás is mutatja, a 2.0 az újabb verzió és nemsokára az egész Find vonal ezt fogja használni. Érdemes megnézni az alábbi videómat, amiben az esztétikát és a funkcionalitást is bemutatom egy Find 7a-n:

A Magyar nyelv támogatása sokat fejlődött az első kiadások, és így a fenti videó óta. (Önkéntes) nagykövetként a legfőbb feladatom a rendszer magyarra fordítása, és a magyar felhasználók segítségével szinte minden komolyabb hibát javítottunk, illetve a videóval ellentétben már angol szavakat sem látni a rendszerben. Továbbra is dolgozunk a javításokon, de már kétségtelenül használható és élvezhető is a telefon magyar nyelvre állítva.

Stabilitás és a megbízhatóság terén is nagy előrelépéseket tapasztaltunk az elmúlt hónapokban. Az átlagban 3 hetente megjelenő frissítések eredménye képen szerencsére szinte minden hiba ki lett küszöbölve a rendszerből és további javítások is várhatók. A Find vonal ígérete, hogy egy éven át 3-4 hetente kap frissítést minden telefon, majd utána még legalább egy fél évig érkeznek a további frissítések. Ehhez mostanáig többnyire tartani is tudta magát a cég. Elmaradást leginkább az újabb Android verziók integrálásában látunk. Bár ennyire újragondolt rendszernél kevésbé számít az Android verziószáma, mint egy stock Androidhoz közel álló rendszernél, mégis sajnálatos látni, ahogy még mindig nincsen Kitkat frissítés. Szerencsére nem kell már sokat várnunk ezzel sem, hiszen augusztus végére várható a Kitkat frissítés a Find 7 vonalra, míg a Find 5-re is meg fog érkezni majd a csoki ízű Android, bár itt nem nyilvános a megjelenés ideje.

A többiek: Míg más gyártók főként csak a saját rendszerük fejlesztésével foglalkoznak, az OPPOnál más a helyzet. A rootolás és a custom ROM-ok telepítése nem csak, hogy tiltva nincsen, ellenben még támogatják is. A cég minden évben ellátogat az XDA Devcon-ra, és kiválasztott partnereknek ingyen biztosít készülékeket és a fejlesztéshez szükséges forráskód megosztásával teszi könnyebbé a dolgukat. Nem véletlen tehát, hogy Az OPPO N1 volt a világ első Cyanogenmod telefonja, vagy hogy a Paranoid Android csapat Nexus készülékeken kívül csak OPPO és OnePlus készülékeket támogat hivatalosan. Nem rég jelent meg a Find 7 és már most is pár gombnyomással telepíthető rá jó néhány egészen kiforrott ROM, például Cyanogenmod, Paranoid Android, Omni, Gummi, EOS, Dirty Unicorns, MIUI, stb. Mindez nem jár garanciavesztéssel sem és az OPPO fórum hemzseg az útmutatóktól, így például én is készítettem magyar nyelvű videót is ebben a témában.

Nem kérdés tehát, hogy azoknak a felhasználóknak, akik szeretik személyre szabni a telefonjukat, érdekes lehet a Find 7. A láthatáron sincsen Knox-hoz hasonló borzalom, sőt ellenkezőleg támogatva van a választás szabadsága. Ez sokak szemében, mint ahogy az enyémben is, ellensúlyozhatja a saját rendszer egyértelmű elmaradásait.
Összességében pozitív a szoftver szekcióról alkotott véleményem, de meg kell említeni egy sokak által kétségbe vont döntést. A belső memória kártyán összesen 3GB áll rendelkezésre az alkalmazások számára, míg a többi tárhely az adatoknak van fenntartva. Ezt a felosztást a legtöbb custom ROM is megtartotta a kompatibilitás végett, bár itt már létezik olyan fejlesztés is, ami egységesíti a memóriát. Számomra nem okoz ez nagy problémát, hiszen soha nem közelítettem meg ezt a határt, de aki sok nagy játékot tervez tárolni a telefonján, annak érdemes ezt figyelembe venni.

Akkuidő

3000 mAh nem kevés, de nem is egyedülálló a csúcskategóriás, nagy kijelzővel rendelkező telefonok körében, így átlagos akkuidőre lehetne számítani. Nagyjából igazunk is lenne ebben, de egyértelműen kirajzolódik néhány érdekesség. Az első érdekesség, hogy lezárt kijelzőnél és aktív adatforgalomnál (WiFi és/vagy 4G) nagyon sokáig bírja a telefon. Egy nyolc órás alvás alatt folyamatos szinkronizálással is alig néhány százalékot veszít töltöttségéből a telefon. Igaz ez a telefonálásra is, lezárt kijelzővel azt is sokáig bírja a telefon. Ellenben aktív használattal és bekapcsolt kijelzővel nem lassú a merülés. A telefon beépített akkuhasználat figyelő alkalmazása szerint nem ritka, hogy az akkum 80%-át a kijelző fogyasztja el! Nem csoda, hogy a készülék 100%-ra feltekert 5,5 collos, QHD felbontású kijelzővel aktív használat alatt átlagosan 3,5-4 óra bekapcsolt kijelző (screen on time) után merül le. Bár alacsonyabb fényerővel és energiatakarékossággal el lehet érni a 4,5-5 órát is, ez sehogy sem számít kiemelkedő teljesítménynek. Egy átlagos felhasználónak vélhetően bőven elég lesz egy napnyi használatra, főleg, hogy zsebben tárolva nem sokat merül, de aki nagyon sokat nyomkodja a készülékét, mint én (átlagosan napi 200-300 értesítést legalább feldolgozok), annál előfordulhat, hogy estére megadja magát a telefon. Szerencsére ilyenkor is nagyon praktikus lehet a VOOC töltő, vagy a cserélhető akku, ami könnyedén új életet lehelhet a telefonunkba, így ha ezt tudjuk magunkkal hordozni, nagy baj nem lehet az akkuidővel sem.

Összesítés

Oppo-Find7

Minden kétséget kizárólag egy különc készülék az OPPO Find 7, pontosan ezért nem is tudom mindenkinek ajánlani. Aki az akku bajnokát keresi, az rossz helyen jár. Ugyanígy nem ajánlom azoknak a telefont, akik csak kézbe venni és használni akarják minden további nélkül éveken keresztül. Az átlagosnál többet kell foglalkozni a készülékkel, hogy minden tökéletesen működjön, találkozhat az ember félrefordításokkal, kisebb hibákkal, így szükség lehet a fórum olvasgatására és kisebb beavatkozásokra. Ugyanígy problémát jelenthet azoknak a telefon vásárlása, akik szükségelik a hazai szerviz pontokat, hiszen a garanciális ügyekben az Angliában honos Oppostyle a felelős. Ez sokkal jobb, mint amit sok más kínai gyártótól látni lehet, főleg, hogy egy angol cégről van szó, akik általában segítőkészek és gyorsan reagálnak, de kétségtelenül macerásabb, mint itthon bevinni egy boltba a hibás készüléket.

Sokkal inkább olyan emberek figyelmébe ajánlom a telefont, akik a jelenleg elérhető legjobb hardvert keresik elfogadható áron, akik valami újszerűt szeretnének kipróbálni, akik szeretik a jó kamerákat okostelefonokon, és akik szeretik bütykölni a telefonjukat, esetleg kipróbálni új custom ROM-okat anélkül, hogy veszélyeztetnék a garanciájukat. A telefon szépsége, a szépségét leszámítva számomra az újszerűségében rejlik. A cég szerintem a jelenlegi okostelefon piac egyik leginnovatívabb játékosa. Elég a VOOC töltőre, a különleges kamera trükkökre, az extrém képernyő felbontásra, és a custom ROMok támogatására gondolni. Ilyen hozzáállással nagyobb gyártókat is megelőzött az OPPO és több versenytársnak is feladta a leckét.

A telefont jelenleg a hivatalos európai viszonteladótól lehet megrendelni online 479 euróért. Adok még egy utolsó tippet: 10% diákkedvezményt is lehet igényelni bármilyen diákigazolvánnyal mindegyik OPPO telefonra ugyanettől a viszonteladótól: http://europe.oppostyle.com/8-devices. Bár ennél olcsóbban is kapható telefon Kínából, 135 000 forintos árával kétségtelenül jó vételnek számít ez az egyedi szépség.

A teszt véget ért, és amint láthatjátok, ez a telefon többről szól, mint csak a gépről. Éppen ezért, ha érdekel a készülék, érdemes csatlakozni a kis OPPO csoportunkhoz a magyar fórumon, illetve a közösségi médiákon. Minden kérdésre igyekszünk lehetőleg gyorsan válaszolni. Amennyit engedi az időm, hasznos és érdekes videókat is készítek, ezért ajánlott a YouTube csatornámat is követni.

Facebook: https://www.facebook.com/OppoFansHungary
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCtZO3K2p8mqFwiKWb9k7fXA/featured
Google Plus (főként angolul használom): https://plus.google.com/+MartonBarcza
Fórum: http://www.oppoforums.com/forums/hungarian/

Ha tetszett az Oppo Find 7 teszt, akkor nyomj egy lájkot vagy megosztást!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid