Óriási aksit és kijelzőt kapott a Huawei új telefonja

0

A Huawei egy újabb középkategóriás készülékkel gyarapította kínálatát, ami a Nova Y91 névre hallgat. Az okostelefon biztosan el fogja nyerni azok tetszését, akiknek bejön az iPhone dizájnja, ugyanis egész hasonló notchot kapott, de a legvonzóbb tulajdonsága talán mégis az óriási kapacitású akkumulátor, amelynek köszönhetően ritkán kell majd a konnektorokhoz járulni.

A Huawei Nova Y91 akkora kijelzőt kapott, hogy talán már a kisebb tabletek mezőnyében is versenybe szállhatna. A készülék 6,95 colos megjelenítőjén 2376 x 1080 pixel sorakozik, a panel 90 Hz-es képfrissítési rátával és 270 Hz-es érintési mintavétellel bír. A képernyő takarásában Snapdragon 680 chipset teljesít szolgálatot, mégpedig 8 GB RAM, valamit 128 vagy 256 GB háttértár mellett.

A Huawei Nova Y91 hátoldalán 50 megapixeles elsődleges kamera foglal helyet, az f/1,8 rekeszértékű képrögzítő egységet egy 2 megapixeles mélységérzékelő segíti, bár egy ilyen modultól túl sokat nem érdemes remélni. Önarcképeket készíteni az előlapi 8 megapixeles egységgel lehet, ami egy olyan szenzorszigetbe került, ami erőteljesen az Apple iPhone készülékeket idézi. Van, akinek bejön, másoknak kevésbé. A mobillal Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 kapcsolódási lehetőségeket is kapunk, ugyanakkor a már jól ismert okok miatt nélkülözni kell az 5G hálózatokat, és fülhallgató kimenet sincs.

A Huawei Nova Y91 belsejében egy óriási, 7000 mAh kapacitású akkumulátor található, a méteres telepet 22,5 wattos töltéssel lehet táplálni, az elvesztett energiák pótlása USB-C csatlakozón keresztül történik. Apropó: a szükséges adapter ott lesz a készülék dobozában, ellentétben a mostanában divatos gyakorlattal. A telefon ujjlenyomat-olvasója a bekapcsoló gombba került, a széles notch nem tesz lehetővé arcfelismerést – legalább is nem az Apple által biztosított módon – így teljesen érthetetlen, hogy miért alkalmaztak a gyártás során egy ilyen megoldást.

A készülék 171,6 x 79,9 x 8,9 mm-es dimenziókkal és 214 grammos tömeggel bír, vagyis méretei ellenére egyáltalán nem mondható nehéznek. A Nova Y91 ezüst és fekete árnyalatokban kerül majd forgalomba, de egyelőre nem tudni, hogy milyen összeget kérnek el érte. A Nova telefonok meg szoktak jelenni a kínai határokon túl is, de hogy ezzel a modellel találkozunk-e, az remek kérdés.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid