Örülnek a Xiaominál, nagy nyereséget jelentett a vállalat

0

A Xiaomi nemrég közzétette a 2023 első negyedévére vonatkozó hivatalos pénzügyi eredményeit, és a korábbi híresztelésekkel ellentétben egyáltalán nem megy rosszul a vállalatnak, sőt, kifejezetten sikeres időszakot zártak.

A Xiaominak 2023 januárja és márciusa között 594,8 millió havi aktív felhasználója volt, mostanra pedig sikerült elérni a 600 milliós mérföldkövet is.

Az okostelefonos üzletág 35 milliárd jüan (majdnem 5 milliárd dollár) bevételt ért el, 30,4 millió készüléket leszállítva. Az egyes telefonok átlagos eladási ára 163 dollár (kb. 56.500 Ft) volt, ami 2,7%-os növekedést.

A Xiaomi 2023 első negyedévében 11,3%-os piaci részesedéssel a harmadik helyen állt, de az éllovas Samsung és Apple egyenként majdnem kétszer annyi telefont szállítottak le január és március között.

Hazai piacán a vállalat 22,2%-kal javított az eladott darabszámot tekintve, de a Vivo le tudta előzni, így a Xiaomi a negyedik helyre szorult Kínában.

A teljes bevétel 8,43 milliárd dollár volt, a korrigált nettó nyereség pedig 450 millió dollár, de ha az új, elektromos autós üzletággal kapcsolatos kiadásokat is beleszámoljuk, akkor ez a szám 150 millió dollárra csökken.

A Xiaomi az AIoT-be is befektet – a csatlakoztatott eszközök száma 618 millióra nőtt, 12,3 millió felhasználónak 5 vagy több ilyen eszköze van. Az intelligens háztartási nagygépekből, például hűtőszekrényekből, légkondicionálókból és mosógépekből származó bevétel 60%-kal nőtt éves szinten. 2,8 millió televíziót szállítottak le, amivel a Xiaomi az okostévék terén a TOP 5 vállalat közé került.

Azt is megtudtuk, hogy a Xiaomi azt tervezi, hogy 2030-ra legalább 70%-kal, 2040-re pedig 98%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, és ezzel utat mutat a nettó nulla kibocsátás eléréséhez.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid