Ősszel érkezhet a Google hajlítható telefonja, a Pixel Notepad

0

A Google idén új területek meghódítására indulhat, ugyanis hamarosan bemutathatja első okosóráját, ami a Pixel Watch névre hallgat az előzetes hírek szerint. A másik új termékkategória a hajlítható kijelzős telefonok lehetnek, amelyre a Pixel Notepad modellel törhet be a gyártó. Most ennek a kapcsán kaptunk friss híreket a @TheGalox_ művésznevet viselő szivárogtató jóvoltából.

A hírek forrása úgy tudja, hogy a vártnál hamarabb mutathatják be a Google Pixel Notepad készüléket, és a gyártó azért is megtesz mindent, hogy a mobil a lehető legolcsóbb legyen, legalábbis a hajlítható képernyős telefonok mércéjével mérve. A célkitűzés állítólag egy 1399 dolláros indulóár, de az egyelőre kérdéses, vajon sikerül-e megvalósítani az elképzelést.

Amennyiben jók a szivárogtató kapcsolatai, akkor a hajlítható kijelzős Google mobil gyártása a harmadik negyedévben kezdődhet, legalábbis ezek a tervek vannak a Google fejeseinek asztalán. Ez könnyen azt jelentheti, hogy a Google Pixel Notepad a Google Pixel 7 telefonok társaságában mutatkozik be, valamikor az ősz folyamán. Persze ez egyelőre nem több feltételezésnél, de az biztos, hogy idén sem lesz hiány hajlítható kijelzős okostelefonokkal kapcsolatos bejelentésekben, az egyik nagy dobás pedig akár a Google készüléke lehet, akármikor is tervezik leleplezni azt.

A Google telefonja kapcsán sok mindent beszélnek, például azt állítják többen is, hogy a belsejében házon belül fejlesztett Tensor lapkakészlet végezheti a számításokat, a hátoldalon pedig egy 12,2 megapixeles kamera lehet az elsődleges képrögzítő egység. A Sony IMX363 modul mellé elvileg egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű kamera kerül.

A telefon a “pipit” kódnéven fut a fejlesztés ideje alatt, és várhatóan a nemrégiben bemutatott Android 12L rendszert, vagy annak egy aktuálisabb változatát fogja futtatni, amelyet kifejezetten ilyen eszközökre optimalizálnak.

Forrás: PocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid