Összevetették az új Spreadtrum SC9853I-t a Snapdragon 835-tel, a Kirin 970-nel és a Helio P23-mal

0

Nemrég jelent meg a 14 nm-es Intel Airmont architektúrára épülő Spreadtrum SC9853I chipset, amely egész jó teljesítményt nyújt a belépőszintű árához képest. Az első ezzel érkező telefon a Leagoo T5c, és a kínai gyártó most kiadott néhány összehasonlítást, amelyben azonban nem a teljesítményt, hanem a lapka modemjét teszik próbára.

Kezdjük azzal, hogy a Leagoo T5c tömeggyártása már megindult, és a filléres árához képes egy igen korrekt mobilnak ígérkezik.

Videón is megtekinthető már a készülék:

Az új Spreadtrum chipset egy 8 magos, 64 bites processzorral bír, a maximális órajel pedig 1.8 GHz. Az Intel 14 nm-es FinFET gyártástechnológiája révén jó teljesítményt kapunk alacsony fogyasztás mellett. A grafikai feladatokért egy Mali-T820 MP2 GPU felel, és a lapka LTE modemmel is fel van szerelve. A letöltési sebesség akár 300 Mbps is lehet (Cat. 7) a feltöltési pedig 150 Mbps (Cat. 13), ami igen jónak számít.

Az SC9853I az alsó-középkategóriában versenyez, ezért a teljesítményét nincs értelme sokkal drágább megoldásokkal összevetni, a Leagoo azonban csinált néhány tesztet, amelyek a mobilnet sebességére és a hanghívások minőségére vonatkoznak. Ellenfélnek a Snapdragon 835-öt, a Kirin 970-et és a Helio P23-at választották.

Az alábbi adatok állítólag több, mint 800 GB-nyi adat letöltése és 3000 percnyi hanghívás elemzése után jöttek ki. A teszt pontosabb részletei azonban nem ismertek, így messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni.

1. Letöltés

A gyártó elvileg azt nézte meg, hogy a különböző helyzetekben és helyszíneken (munkahely, iroda, vásárlás és vezetés) mely chipsettel szerelt mobilok milyen sebességet nyújtanak azonos hálózaton.


A tesztek alapján nincsenek nagy különbségek a chipsetek között a modem szempontjából. Hiába támogatnak nagyobb sebességet a csúcskategóriás megoldások, ha a jelenlegi hálózatokon ezeket nem igazán tudjuk kihasználni. Leginkább a Helio P23 marad le, ami nem is véletlen, hiszen ez a legrégebbi az alanyok közül.

2. Hívások

Hasonlóképpen a hívások minőségét is összevetették:

A Leagoo T5c főbb jellemzői a következők:

  • 5.5 colos Sharp Full HD IPS kijelző
  • 64 bites, 1.8 GHz-es Spreadtrum SC9853 chipset Intel X86 architektúrával
  • 3 GB RAM (Samsung)
  • 32 GB belső tárhely (Sandisk)
  • Duál hátlapi kamera 13 MP-es Samsung és 2 MP-es OV szenzorral
  • 5 MP-es OV szelfikamera
  • 3050 mAh-s LG akkumulátor 5V/2A-es gyorstöltéssel
  • 360 fokos előlapi ujjlenyomat-olvasó
  • Hivatalos ár: 129.99 dollár

A mobil december 11-ig nagy kedvezménnyel rendelhető elő a Gearbest akciójában. További részletek és vásárlás itt:

Forrás: Leagoo

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid