Android Oreo (Go edition) és új, takarékos Google alkalmazások

1

Az Android 8.1 mellett a Google bejelentette a gyengébb mobilokra szánt Android Oreo (Go edition)-t is, ami egy rakat takarékos alkalmazással együtt érkezik, így sok tárhelyet és mobiladatot spórolhatnak meg a felhasználók.

Már több mint 2 milliárd aktív androidos eszköz van a világon, és a Google úgy szeretné ezt a számot tovább növelni akár újabb milliárdokkal, hogy nagyobb hangsúlyt fektet a belépőszintű készülékekre. Így a világ fejletlenebb részein is nagy tömegek juthatnak olcsó, de jól használható okostelefonokhoz.

Az Android Oreo (Go edition) tulajdonképpen a normál 8-as Android takarékos kiadása, amit 512 MB és 1 GB közötti mennyiségű RAM-mal rendelkező telefonokra tervezett a Google. Ennek 3 alappillére van:

  • Operációs rendszer: optimalizált teljesítmény és tárhelykihasználás, valamint rendszerszintű spórolás az adatforgalommal.
  • Google alkalmazások: könnyített gyári appok, amelyek kevesebb helyet igényelnek, és gyengébb készülékeken is megfelelően működnek.
  • Google Play Áruház: egy speciális Play Áruházzal érkeznek ezek a mobilok, amelyben kiemelt helyen szerepelnek a könnyített, optimalizált alkalmazások.

A Google szerint egy átlagos app 15%-kal gyorsabb egy belépőszintű telefonon, ha az Android Oreo (Go edition) rendszer fut rajta. Ráadásul az új OS előretelepített Google alkalmazásai 50%-kal kevesebb helyet foglalnak a normál Androidhoz képest. Ez különösen fontos a kis tárhelyű telefonok esetében, amelyeknél sokszor pár program telepítése után már alig marad szabad hely.

Az új, takarékos OS a következő könnyített “Go” alkalmazásokkal érkezik: Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome és az új Files Go.

Az Android Oreo (Go edition) már elérhető a gyártók számára, és reméljük, hogy hamarosan befutnak az első ezzel érkező belépőszintű okosmobilok is.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid