Pánik gomb Androidra!

0

Viszonylag ritkán kerülünk olyan vészhelyzetbe, amikor szükségünk lehet egy úgynevezett pánik gombra, amivel szinte észrevétlenül jelzést adhatunk bizonyos személyeknek. Ha azonban mégis ilyen helyzet adódna, akkor akár életmentő is lehet egy időben leadott vészjelzés.

A Panic Button nevű alkalmazást az Amnesty International jogvédő szervezet fejlesztette ki, főleg háborús övezetekben dolgozó újságírók, aktivisták számára. A használata nagyon egyszerű. Először meg kell adnunk három személyt, akiknek vész esetén jelezni szereznénk. A pánik gomb egy számológép alkalmazásban van elrejtve, és ha 5-ször egymás után megnyomjuk az 1-es számot, akkor aktiválódik és elküldi az alkalmazás a vészjelzést. A címzettek egy SOS üzenetet kapnak, amiben benne van a tartózkodási helyünk is egy Google Maps link formájában.

panic-button

Vannak olyan vészhelyzetek is, amikor nincs időnk vagy lehetőségünk a számológép megnyitására, de a fejlesztők erre is gondoltak. A mobilunk bekapcsológombjával is aktiválhatjuk a pánik gombot, ehhez szintén 5 megnyomás szükséges.

panic-button-1

A Panic Button egyelőre még csak béta állapotban van, de már kipróbálható az Android verzió.

Részletek itt: panicbutton.io

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid