Szuperolcsó 1.200 Ft-os négymagos processzor jön

0

Nemrég halhattunk az Alwinner A80T-ről, ami brutális teljesítményével 48.000 fölötti pontszámot pörgetett az Antutu tesztjén. A kínai gyártó azonban eddig leginkább az olcsó chipseteiről volt ismert, és ennek megfelelően hamarosan jön a hihetetlenül alacsony árú Alwinner A33.

Az új processzor a kétmagos A23-as utódja lesz, de teljesítményben a négymagos A31-eshez állhat majd közelebb. Az Alwinner A33 négy darab Cortex-A7-es processzormaggal rendelkezik, ami viszonylag jó teljesítményt nyújt alacsony fogyasztás mellett. A grafikai teljesítményről a Mali-400 MP2-es GPU felel, ami már nem mai fejlesztés, de azért a legtöbb játékkal valószínűleg még megbirkózik majd. A chipset legfeljebb 1280×800 pixeles kijelzőt támogat.

További részletek:

  • Pin-compatible with A23 dual core
  • Four CortexTM-A7 CPUs and Mali400MP2 GPU
  • 1080p video playback and capture
  • Integrated MIPI DSI controller, up to 1280×800
  • SmartColor display technology
  • Integrated Hi-Fi audio codec

allwinner-a33-pcb

Összességében eddig nem vagyunk elájulva, de most jön a lényeg! Az Allwinner A33-as processzor ára mindössze 5 dollár lesz, és várhatóan 40-50 dollár önköltségű táblagépekben találkozhatunk vele. Ebből kiindulva akár 20 ezer Ft is lehet majd ezeknek a készülékeknek a végfelhasználói ára. Ilyen összeg mellett már nagyon is jól hangzik az A33-as teljesítménye, mivel a mai hasonló árú tabletek ennek csak töredékét nyújtják.

GizChina, Allwinnertech

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid