Galaxy Note 4 benchmark – az Exynos veri a Snapdragont

2

Két változatban jön majd a Samsung Galaxy Note 4. Míg az amerikai verziót Snapdragon 805-ös chipsettel szerelik, addig a nemzetközi piacokra (köztük Európába) szánt modelleket a Samsung saját 8 magos Exynos 5433-as processzora hajtja majd.

Nemrég kiszivárgott néhány specifikáció mindkét változatról, most pedig Antutu eredményeket is kapunk, amik egy kis meglepetéssel szolgálnak. Eddig a Snapdragon processzorok általában jobban teljesítettek az Exynos-oknál, most azonban úgy néz ki, hogy fordult a kocka.

note-4-antutu-teszt

A teszt alapján szinte minden lényeges területen jobb az Exynos 5433, mint a Snapdragon 805. Persze nem csoda, hogy jól teljesít a Samsung processzora, hiszen négy darab Cortex-A57-es és négy Cortex-A53-as porcesszormaggal bír, amik egyébként már 64 bitesek.

note-4-gpu

Ha a GPU-kat nézzük, akkor is az Exynos győz, mivel az ebben található Mali-T760-as chip némileg jobb 3D-s teljesítményt nyújt a Snapdragonban lévő Adreno 420-nál.

mobil-processzorok

Az összesített listán jól látszik, hogy a Snapdragon 805 csak minimálisan gyorsabb a korábbi 801-esnél, és még mindig az Nvidia Tegra K1 a legerősebb a kategóriájában, de ezzel leginkább tablekben fogunk találkozni, illetve az Nvidia saját játékkonzolját is ez hajtja.

Antutu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid