Újabb hírek a Samsung Galaxy Note 4-ről!

1

Ahogy közeledik a Samsung Galaxy Note 4 bemutatója, egyre több dolog derül ki róla. Most például az Antutu oldalára került fel két képernyőkép, amiken a készülék pár pontosabb jellemzője olvasható.

Korábban már írtunk róla, hogy négy- és nyolcmagos processzorral szerelt változat is jön a Note 4-ből és most ez megerősítést nyert. Az SM-N910S változatot a Snapdragon 805 hajtja majd, amiben négy darab Krait 450-es processzormag és egy Adreno 420-as GPU található. A másik modell kódneve SM-N910C lesz, ebben pedig a nyolcmagos Exynos 5433 teljesít majd szolgálatot. Ez utóbbiban négy darab Cortex-A57-es és négy Cortex-A53-as processzormag van (mind 64 bites), a grafikai feladatokért pedig a Mali T760 felel. Mindkét változat brutálisan erős lesz, de nem is vártunk mást a Note 4-től.

note-4-antutu note-4-antutu-2

RAM-ból 3GB-ot kapunk, a belső tárhely pedig 32GB lesz. A felbontás természetesen QHD, azaz 2560×1440 pixel, de ezt sokszor hallottuk korábban is. Egyébként már az S5-nek is kijött már a QHD-s változata, és a Note 4 sem lehet gyengébb ennél. A panel természetesen Super AMOLED lesz, de a pontos képátlóról még nincs 100%-os információnk. Többször is lehetett már hallani arról, hogy a Note 3-hoz hasonlóan az utódja is 5.7 colos lesz, és ennek lehet is valóságalapja. A hajlított kijelző is képbe került a készülékkel kapcsolatban, és a legutóbbi hírek szerint lehet ilyen változat is, de csak korlátozott számban, míg a fő modell lapos kijelzővel jön.

Az Antutu képeken még a kamerákról is látunk pár infót, de sajnos csak a felbontásokat. A fő kamera 16 megapixeles, hasonlóan a Galaxy S5-höz, de az ISOCELL szenzort valószínűleg a Sony új IMX240-ese veszi át, ami már optikai képstabilizátorral is rendelkezik. Az előlapi kamera 3.68 megapixeles, ami elsőre egy furcsa számnak tűnhet, de a QHD kijelző pontosan ekkora pixelszámmal rendelkezik, tehát van benne ráció.

A Note 4 bemutatója szeptember 5-én várható a berlini IFA kiállításon, de addig valószínűleg elég sokat hallunk még majd a készülékről.

Antutu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid