Pár nap alatt törnek a Samsung méregdrága hajlítható telefonjai?!

0

Hamarosan kapható lesz a Samsung hajlítható telefonja, a Galaxy Fold, és a gyártó ki is küldött néhány tesztpéldányt a nagyobb médiumoknak. Sajnos azonban több esetben nagyon gyorsan megadta magát a készülék.

A The Verge újságírója írt egy részletesebb beszámolót, melynek annyi a lényege, hogy mindössze egyetlen nap után eltört az általa tesztelt Galaxy Fold képernyője. Semmi különöset nem csinált vele, csak normál módon használtan, néha kinyitotta és bezárta, zsebben hordta, stb.

Gondolhatnánk, hogy ez csak egy ritka kivétel, kifogott egy hibás darabot, viszont sorba jönnek a hasonló panaszok különböző újságíróktól, tesztelőktől. A legtöbben hasonló esetről számoltak be, mindössze 1-2 napig bírta a mobil kijelzője.

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója szintén hasonlóan járt, de ő hozzáteszi, hogy eltávolította a kijelzővédő fóliát, amit – mint utólag kiderült – nem szabad levenni (csak a Samsung erről elfelejtett szólni). Szóval ami a kijelzőn van, az nem normál védőfólia, hanem valami másfajta védelem.

Hasonlóan járt egyik kedvenc techvideósunk, Marques Brownlee (MKBHD) is, bár ő csak elkezdte leszedni a fóliát, utána rájött, hogy valami nem stimmel.

Viszont olyanoknál is eltört a kijelző, akik nem nyúltak a gyári fóliához, tehát más gond is van a termékkel.

A Samsung azóta kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, hogy sajtónak kiküldött darabok még korai tesztpéldányok, és utána fognak járni, hogy mi lehetett a probléma. Azt is megerősítik, hogy a védőfóliát nem szabad eltávolítani, mert ez sérüléshez vezethet – erre világosan fel fogják hívni a vásárlók figyelmét.

A limited number of early Galaxy Fold samples were provided to media for review. We have received a few reports regarding the main display on the samples provided. We will thoroughly inspect these units in person to determine the cause of the matter.

Separately, a few reviewers reported having removed the top layer of the display causing damage to the screen. The main display on the Galaxy Fold features a top protective layer, which is part of the display structure designed to protect the screen from unintended scratches. Removing the protective layer or adding adhesives to the main display may cause damage. We will ensure this information is clearly delivered to our customers.

A Samsung Galaxy Fold 1-2 héten belül megjelenik egyes piacokon, tehát gyorsan meg kell oldania a gyártónak a dolgot. Egy 2000 dolláros (vagy Európában 2000 eurós, ami kb. 640 ezer Ft) készülékről van szó, és akik kiadnak ennyit egy mobilért, nem lesznek túl boldogok, ha ilyen gyorsan tönkre megy.

Egyébként nem feltétlenül kell a Samsungot hibáztatni, ez még egy friss technológia, szinte törvényszerű, hogy legyenek kezdeti problémák. Az első vásárlók mindig teszterek is egyben, aki pedig nem akar kockáztatni, az inkább várjon, míg egy kiforrott terméket kap. Bár hivatalosan is kapható lesz a Galaxy Fold, ez még inkább csak egy koncepciótelefon, kell 1-2 év, mire valóban megérheti majd hajlítható készüléket vásárolni, és addig remélhetőleg az árak is mérséklődnek.

Forrás: TheVerge

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid