PC-ként is használható lesz a Samsung Galaxy S8

0

A Samsung Galaxy S8 2017 egyik legnagyobb dobása lesz, folyamatosan jönnek a vadabb, és a kevésbé vad feltételezések, pletykák, szóbeszédek a telefon kapcsán. Ha ezeknek csak a fele válik valóra, már akkor is egy nem mindennapi csúcsmobillal lesz dolgunk, de a legfrissebb fáma még egy kicsit tovább emeli a lécet. A Samsung Galaxy S8 ugyanis képes lesz asztali PC-ként funkcionálni…

Egy kiszivárgott prezentáció szerint – amelyet a Samsung belsős munkatársai számára készítettek – a koreai vállalat soron következő csúcstelefonja el fogja hozni a Continuum lehetőségeit Android rendszerre. A Continuum egy Windows 10 fícsör, amelynek segítségével az okostelefon monitorra kötve egy PC funkcionalitását nyújtja, és minden megszokott periféria – egér, billentyűzet stb. – csatlakoztatható, illetve használható. Úgy látszik, a Samsungnál kedvelik ezt a koncepciót, és azon dolgoznak, hogy valami egészen hasonlóval rukkoljanak elő. 

samsung-galaxy-s8-desktop-mode

Amint az a prezentáció kiszivárgott diáján is látható, a telefon vezetéken keresztül csatlakozik a monitorhoz, miközben – valószínűleg Bluetooth-os – billentyűzet és egér kapcsolódik hozzá. Megnövelt munkafelület, az asztali környezet élménye, illetve több ablakos multitaszking jellemezheti a Samsung újítását.

Bár az ötlet nagyon jól hangzik, azért érdemes fenntartásokkal kezelni az olvasottakat. Mindenesetre ha a Samsung valóban egy ilyen lehetőséggel bővítené a Galaxy S8 képességeit, annak biztosan nagy lenne a visszhangja, és mindenképp meg lenne a rajongótábora.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid