Május 7-én indul a Pilot Era 360 fokos kamera Indiegogo kampánya

0

Hamarosan megindul a Pilot Era 360 fokos kamera Indiegogo kampánya, egészen pontosan május 7-én. A gyártásért felelős Pi-Softtech elég ambiciózus célt tűzött ki maga elé ezzel a készülékkel, mivel ez lesz a világ első 8K felbontású “minden az egyben” VR kamerája.

A Pilot Era nem csupán egy 360 fokos kamera, hanem egy teljesen önálló módon működő szerkezet, ami képes számítógép nélkül is ellátni a feladatát. Ahhoz, hogy valaki ezzel a ketyerével streamelni kezdjen, nincs szükség semmilyen PC csatlakoztatására, de nem csupán ezért érdemes a termékkel foglalkozni.

“Ez nem egyszerűen csak egy 360 fokos kamera. Nem kell hozzá számítógép – megépítettük a világ első 360 fokos, live stream és streetview képes készülékét, ami nem igényel semmilyen képzést vagy más eszközt.” – állítja Adler Shen, a Pi-softtech vezetője és alapítója. “A vállalat 7 évvel ezelőtti megalapítása, és rengeteg más 360 fokos kamera fejlesztése után elkészítettük a saját készülékünket. Ez egy olyan eszköz lett, ami eddig hiányzott a piacról.”

Az első és legfontosabb eltérés a jelenlegi óriási, és nehezen hordozható VR felszerelésekhez képest az, hogy a Pilot Era barátságos térbeli jellemzőkkel rendelkezik, ez mind a súlyra, mind a méretekre egyformán érvényes. Simán használható egyetlen kézzel is akár, hiszen alig 690 grammot nyom.

A terméknek saját vezérlőfelülete van, ami magában foglal egy teljesen önállóan működő Android operációs rendszert, valamint egy érintőképernyőt, amellyel valós időben irányíthatjuk a felvételt vagy az élő adást. A szerkezet képes 4K felbontású élő stream sugárzására, amihez használhat WiFi, Ethernet, vagy akár mobilinternet kapcsolatot is, mivel a készülék saját beépített modemmel rendelkezik. A kamera ráadásul mindig naprakész lesz, mivel támogatja az OTA frissítéseket.

Megoldást nyújt a 360º-os tartalomgyártás problémáira

A Pilot Era az egyetlen olyan eszköz lesz, amivel valós időben lehet Google utcaképeket készíteni, és az adatokat azonnal képes a keresőóriás szervereire eljuttatni, mindenféle egyéb alkalmatosság használata, igénybevétele nélkül.

VR élő közvetítés megoldva

Jelenleg nem igazán vannak 360 fokos élő közvetítések a Facebookon vagy a YouTube-on, aminek az az egyik fő oka, hogy szinte lehetetlen megvalósítani. Ez nem egy szokványos feladat, komoly tudást és felszerelést igényel a kamerán túl is.

A Pilot Era ezen is változtatna, ugyanis a segítségével élő 4K videót tudunk sugározni WiFin keresztül, Ethernet kábellel, vagy akár mobilinternet segítségével is a SIM kártya foglalat révén.

Néhány helyzet, amelyeknél jól jöhet ez a funkció:

  • Koncertek, fesztiválok, konferenciák, kiállítások közvetítése
  • Újságírás, hírszolgáltatás, közvetítés tüntetésekről vagy katasztrófák helyszínéről
  • Ipari felhasználás, építkezési és más munkálatok távoli megfigyelése 360 fokban

Az üzemeltetéséhez pedig egyáltalán nem lesz szükség több fős csapat bevonására, hiszen a masina egyszerűen működtethető.

Pilot Era megjelenés

A május 7-ei startról. A készüléket a Pi-Softtech 1999 dolláros áron kínálja azoknak, akik támogatják a projektet. Ez 600 dollárral kevesebb, mint a Pilot Era későbbi végfelhasználói ára (2599$). A legelső feliratkozók pedig akár további kedvezményt is kaphatnak, 800 dollárt a végső árhoz képest. Az Indiegogo oldalon előrendelt kamerákat cirka egy hónappal később kezdik majd kiszállítani. Az alábbi linkekre kattintva tudtok feliratkozni, és támogatni a projektet.

Linkek:

Hardveres jellemzők

Végezetül jöjjenek a Pilot Era hardveres jellemzői. Az eszközt arra fejlesztették, hogy lélegzetelállító 8K tartalmakat rögzítsen, amiben egy nagy teljesítményű mesterséges intelligencia chip játszik kulcsfontosságú szerepet. A készülék négy Sony gyártmányú, halszem lencsével ellátott kamerával rendelkezik, ezek hihetetlenül részletgazdag képrögzítést tesznek lehetővé. HDR, ISO, EV, WB és más beállítások révén lehet testre szabni, vagy fokozni a rögzíteni vágyott anyag milyenségét és minőségét. Mint említettük, a termék belsejében 4G modem található, de hamarosan elérhetővé válik egy 5G verzió is. A készülék burkolata alatt 512 GB kapacitású tárhely található, amire 6 és fél órányi 8K videó, vagy 26 000 panorámakép fér. A cserélhető 7200 mAh kapacitású akkumulátornak köszönhetően 3 és fél órányi 8K videót tudunk rögzíteni egy töltéssel, így aztán a Pilot Era az eddig leghosszabb üzemidővel bíró professzionális VR kamera.

Specifikációk angolul:

Sensor

4*12MP Sony CMOS image sensor

Lens

4*F2.2 aspherical fisheye lens

Touch Screen

3.1 inches 800*480 TFT-LCD multi-touch display

Operating System

Android-based Pilot OS

Memory & Storage

4GB LPDDR4 RAM + 512GB UFS ROM

Video Resolution

//Real-time stitching

8K 7680*3840@7fps

6K 5760*2880@15fps

4K 3840*1920@30fps

2K 1920*960@30fps
//In-camera stitching

8K 7680*3840@24fps

6K 5760*2880@30fps

4K 3840*1920@30fps
(H.265 / H.264 video coding)

Photo Resolution

Real-time stitching / In-camera stitching

8192*4096

6144*3072

4096*2048

File Format

Video format: MP4
Photo format: JPG

Audio

Stereo audio recording

Live Streaming

Built-in server / Custom server

4K@30fps

2K@30fps

Live streaming protocol

RTMP

Settings

HDR / ISO / EV / WB / stitch focus

Gyroscope

9-axis high precision gyroscope

GPS

Built-in high precision GPS

Battery

7200mAh removable battery

Around 3.5 hours working time

5V/3A power adapter

Interfaces

100M / 1000M RJ45

Full function USB-C for file transfer or power charging

Wireless

802.11a/b/g/n/ac dual-band WiFi

4G cellular network (support SIM card)

Bluetooth version 4.1

App

Pilot Go mobile App (IOS and Andriod)

Dimensions

Height / Width / Depth

6.26*2.42*2.42 inches (159* 61.4*61.4 mm)

Weight

24.34 ounces (690grams)

 

A Pi-Softtech vállalatról 

Elég sokat beszéltünk a készülékről, szóval ejtsünk szót azokról, akik a projekt mögött állnak. A Pi-Softtech egy a Hong Kong-i Tudományi Egyetem korábbi diákja által alapított cég, amelyet 2012-ben hoztak létre. A startup egyike volt a legelső olyan csapatoknak, amelyek panoráma algoritmusokkal foglalkoztak, több évet töltöttek el azzal, hogy képfeldolgozó és grafikai fúziós applikációkat fejlesszenek. Jelenleg ők azt egyetlen olyan vállalat, ami az ARM támogatásával fejleszt panoráma algoritmusokat, és az egyetlen, amelyik 360 fokos DSP algoritmusokat ír a CEVA-nak, ami jelenleg a világ vezető DSP vállalata.

Forrás: Pisofttech

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid