A Pixel 7 és a Pixel 7 Pro az első Android készülékek, amelyek már csak 64 bites appokat támogatnak

0

Már régen teret hódítottak a 64 bites hardverek és szoftverek a telefonok világában, de egészen mostanáig a 32 bites appok is támogatottak voltak. A Google azonban úgy döntött, hogy itt az ideje elengedni a korábbi megoldást, ami elméletileg nagyon sok előnnyel jár.

A keresőórás nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy a Pixel 7 és a Pixel 7 Pro az első olyan Android készülékek, amelyek már csak 64 bites appokat támogatnak. Azzal, hogy elengedi a Google a 32 bites alkalmazásokat, összesen 25%-kal jobb CPU teljesítmény válik lehetségessé, ráadásul nagyjából 150 MB-nyi RAM szabadul fel a mobilokon, ami korábban fixen foglalt volt.

“A Pixel 7 és a Pixel 7 Pro az első olyan Android-telefonok, amelyek csak 64 bites alkalmazásokat támogatnak. Ez a konfiguráció megszünteti az operációs rendszer számára a 32 bites kódok támogatását, csökkentve a memóriahasználatot, javítva a teljesítményt és növelve a biztonságot. Idővel várhatóan ez a készülékkonfiguráció általánossá válik.” – írja a Google.

A váltás remélhetőleg nem fog nagy problémát okozni a felhasználók többségének, hiszen a 32 bites alkalmazások már így is szinte kihaltak.

A Google elég sok időt hagyott a 32 bites appok kivezetésére, hiszen már régóta alapnak számít a 64 bites hardver a telefonoknál. Az első ilyen készülék az iPhone 5s volt egyébként, ami 2013-ban jelent meg, majd 2014-ben megérkezett a HTC Desire 510 is, ami az Android rendszerű mobilok világába is elhozta a 64 bitet a Snapdragon 400 lapkával.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid