Bemutatták a Google Pixel C-t

0

A Google a tegnapi sajtóeseményén nemcsak az Android Marshmallow végleges változatát, valamint a vadonatúj Nexus mobilokat, a Huawei gyártotta 6P-t és az LG-féle 5X-et mutatta be, hanem mindenkit meglepve egy új tabletet is, a Pixel C-t

A tabletnek már a névválasztása is érdekes, ugyanis a Pixel névvel először a Chomebook szériában találkozhattunk. Aki nem ismerné, a Chromebook egy összefoglaló név a Chrome OS operációs rendszert futtató laptopok számára. A Chrome OS összes alkalmazása webes felületen fut, így viszonylag gyengébb hardverű laptopok is könnyen el tudják futtatni. Chromebook több nagyobb gyártó kínálatában is megfordul (pl. Acer, ASUS, Samsung, Dell stb.), és szinte mind igen kedvező árazással kecsegtet. Azonban a Google-nek van egy saját Chromebook Pixel nevű notebookja is, aminek a gyártását is ők maguk végzik. A Pixel a többi Chromebookkal ellentétben egyáltalán nem olcsó, azonban jóval erősebb hardverrel, és minőségibb anyaghasználattal készül, egy igazi prémium laptop.

A Pixel C azonban egy másik ligában indul, ugyanis ez egy Androidot futtató laptop-tablet hibrid, amelyet akár munkára is használhatunk. A nevében a C betű a “convertible” szóra utal, amely ebben az esetben “átalakíthatót” jelent. Ugyanis a Microsoft Surface szériájához hasonlóan itt is kapunk egy billentyűzetet (igaz, hivatalosan ez egy külön megvásárolható tartozék), amelyet mágnesek révén a tablethez csatolva, majd Bluetooth-szal párosítva, akár egy laptopként is funkcionálhat a Pixel C. Ha nincs rá szükség, akkor egy mozdulattal le is vehetjük ezt a klaviatúrát, vagy a hátlaphoz erősíthetjük, visszakapva egy tablet mobilitását.

Pixel C 2

Nézzük a hardveres tulajdonságokat. A Pixel C-t az Nvidia Tegra X1-es processzor hajtja egy Maxwell GPU társaságában. Az X1 az egyik legerősebb CPU, amelyet egy tablet kaphat 2015-ben, tehát a teljesítménnyel kapcsolatban nem panaszkodhatunk. (Felmerülhet a kérdés, hogy akkor telefonban miért nem látjuk ezt a lapkát. Nos, akit ez érdekel, az keressen rá, hogy mi az a TDP, ennek kifejtése ugyanis messze túlmutat ezen a cikken. Elöljáróban csak annyit, hogy egy telefon valószínűleg megsülne az X1-től).

Pixel C 4

RAM-ból 3 GB áll rendelkezésre, méghozzá a jelenlegi leggyorsabb LPDDR4-es fajtából, belső tárhely esetében pedig választhatunk, hogy 32 vagy 64 GB áll-e közelebb az igényeinkhez. A kijelző 10.2 colos, felbontása pedig 2560×1800 pixel, ez 308 ppi-s képsűrűséget eredményez. A fényerősség 500 nit, ami azt jelenti, hogy napfényben is könnyedén használható marad a tablet.

A Pixel C háza alumíniumból készül, hiszen mégiscsak egy prémium darabról beszélünk. Ezenkívül kapunk még egy USB-C csatlakozót is, amely támogatása az Android 6.0 Marshmallow egyik újítása, és láss csodát, a Pixel C is ezzel az operációs rendszer verzióval fog érkezni.

Pixel C 3

Ami az anyagiakat érinti, a Pixel C biztos, hogy nem a “vegyünk a kislurkónknak egy tabletet, hiszen már megtanult olvasni” kategóriába fog tartozni. A kezdőára 499 dollár, ami a 32 GB-os verzióra vonatkozik, a 64 GB-os modell pedig 599 dollárba fog kerülni. Azonban a fent említett billentyűzet nincs benne az árban, ezért még további 149 dollárt kell kifizetnünk. Így a végösszeg szinte teljesen megegyezik a Microsoft Surface 3 tablet-laptop hibrid árával, amely az egyik legnagyobb konkurenciának tekinthető.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid