Hamarosan Androidon is futnak a PlayStation 2 játékok

1

Az Android az egyik legsokrétűbb mobilos ökoszisztéma, és a fejlődése soha nem áll meg egy pillanatra sem. A jövőben a zöld robotos rendszer átveheti az uralmat a nappalink felett, de akár a konzolok világában is teret nyerhet. Hogy a lehetőségek még tovább gyarapodjanak, nemrég bejelentették az első PlayStation 2 játékokat emuláló alkalmazást, amely a Play! névre hallgat.

A PlayStation 1 játékok eddig is kényelmesen játszhatók voltak Androidon, akárcsak a DOS vagy a SEGA szoftverek. Ráadásul egyre több klasszikus játék kap portot a zöld robotos rendszerre, de az emulátorokkal még mindig nagyobb a választék.

A mobil chipek mára már elértek egy olyan szintet, hogy képesek lennének még komolyabb grafikai igényekkel rendelkező programok futtatására is, és az Nvidia valami ilyesmi irányba szeretné vinni eszközeit, a Shield Tabletet, illetve a Shield Android TV-t. Utóbbin nemrégen bemutatták a Dolphin emulátort, egy olyan alkalmazást, ami képes Nintendo Wii és Gamecube játékokat futtatni.

A legújabb szenzáció pedig a PlayStation 2 játékokat emuláló Play! alkalmazás. A projekt még elég kezdeti állapotban van, a játékok ugyan elindulnak, de hosszúak a töltési idők, sokszor omlik össze a program, és persze szaggatástól sem mentes a felhasználói élmény. Viszont a lényeg, hogy ilyen is van, és ez egyre csak jobb lesz a jövőben. Ha szeretnéd kipróbálni a PS2 emulátort, akkor csatlakoznod kell a fejlesztői közösséghez, majd fel kell iratkoznod bétatesztelőnek, és már töltheted is az applikációt.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid