Pokémon GO – Így tudsz extrém gyorsan fejlődni

1

Egy remek módszert fogok most bemutatni, amit ha betartasz, akkor nem csak egy átlagos Pokémon GO játékos leszel, hanem egy igazi profi, aki tudja hogyan kell gyorsan és hatékonyan szintet lépni.

A Pokémon GO egyik fő célja ugyebár az, hogy minél erősebb pokémonjaid legyenek, amikkel te lehetsz az edzőtermek megkérdőjelezhetetlen ura. Ehhez fejleszteni kell az elkapott szörnyecskéket, éppen ezért a legtöbb kezdő ezt is teszi, ami hatalmas hiba. Ehelyett a gyors szintlépésre kell helyezni a hangsúlyt, mert minél magasabb szintű vagy, annál erősebb lényeket találsz.

A játék elején elfogott gyenge pokémonokra óriási pazarlás költeni, várd meg, míg elérsz egy magasabb szintet (ez lehet 10, 15 vagy akár 20 is), és az erősebbeket fejleszd tovább.

Na de hogyan tudok gyorsan szintet lépni?

Mutatok erre egy remek módszert, amiről érintőlegesen volt már szó korábban. A szintlépéshez tapasztalati pont kell (XP), mégpedig jó sok. A legtöbb XP-t akkor kapod, ha egy új pokémont fedezel fel, vagy ha evolválsz egyet, azaz a fejlődése következő fokára lépteted (mindkettőért 500 XP jár). Az első jól működik eleinte, hiszen kezdetben minden pokémon ismeretlen, de később egyre ritkábban találsz újakat, ezért inkább a fejlesztésre (Evolve, és nem Power up) kell koncentrálni.

Egy pokémon továbbfejlesztéséhez a típusára jellemző candy, azaz cukorka kell, amit akkor kapsz, ha elfogsz egy példányt (vagy ha továbbadsz egyet a professzornak, ez a Transfer). Ha tömegesen akarsz továbbfejleszteni, hogy sok XP-t kapj, akkor olyan lényekre lesz szükséged, amik gyakoriak, és kevés candy kell az evolúciójukhoz. Ilyen a Pidgey, a Weedle és a Caterpie. Ezekhez mindössze 12 candy kell, míg a legtöbb pokémonhoz 50, a Magikarphoz pedig 400.

Pokemon-GO-12-candy

Én Pidgey-vel találkozok a legtöbbet, így most legyen ez a példa. Elfogsz belőle 60-at (így kapsz 180 candy-t). Ebből tovább tudsz fejleszteni 15-öt. A maradékból eladsz még 36-ot (Transfer), ez 36 plusz candy-t jelent, ami 3 további evolúcióra elég. Ez így összesen 9000 XP, ami nem rossz, de ha ellősz egy Lucky Egget előtte, ami 30 percig megduplázza a kapott tapasztalati pontokat, akkor mindjárt 18.000 XP-vel lettél gazdagabb.

pokemon-go-pidgey

60 Pidgey-t egyébként városokban hamar össze lehet szedni, nem is beszélve arról, hogy közben egy rakat másik pokémont találsz, amiket szintén tovább tudsz fejleszteni. De fontos, hogy ne fejlessz össze-vissza, tartalékold a candy-ket, és ha elegendő összegyűlt, akkor használj el egy Lucky Egget, és egyszerre csináld meg az összes lehetséges evolúciót. Fontos továbbá, hogy mindig a legmagasabb CP-vel rendelkezőket fejleszd, és az alacsony CP-seket add el plusz candy-ért.

Lucky Egget egyébként minden 5. szint után kapsz szintlépéskor, de vásárolni is lehet.

pokemon-go-egg

Egy jól megtervezett 30 perces időszak alatt akár 50-60 ezer XP-t is bezsebelhetsz, amivel nagyon gyorsan magasabb szintre juthatsz (ehhez persze jó sok Pidgey kell). Van egy srác, aki már 30-as szintnél jár, ugyanezt a módszert használja ő is, de csak akkor lő el egy Lucky Egget, amikor annyi továbbfejlesztési lehetősége összegyűlik, ami kitart 30 percig. Ilyen pokémonjai vannak:

Pokemon-go-level-30Pokemon-go-level-30-2

Ekkor persze már nagyon nehéz fejlődni, ahhoz például, hogy 30-ról 31-es szintre lépjen valaki, 500.000 XP kell.

via Mashable (1), (2)

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid