Pontozták a Samsung Galaxy Note 20 Ultra kameráit, íme az eredmény!

0

A kamerák tesztelésére szakodosott DxOMark csapatának tagjai legutóbb a Samsung csúcsmobilját vették górcső alá, és arra keresték a választ, mennyire jók a Galaxy Note 20 Ultra képrögzítő egységei. A telefon egész jól teljesített, de mégis alulmúlta kissé a várakozásokat.

A produktivitásra kiélezett prémium Note 20 Ultra összesen 121 pontot szedett össze a DxOMark tesztjeiben, ezzel a 10. helyet szerezte meg az összesített listában. Érdekes módot a korábbi Galaxy S20 Ultra egy ponttal többet kapott, de mindkét készülék lemaradt kicsit az élvonaltól, a toplistát ugyanis olyan mobilok vezetik, mint a Xiaomi Mi 10 Ultra, a Huawei P40 Pro vagy a Vivo X50 Pro+. A Note 20 Ultra 121 pontos eredménye a Xiaomi CC9 Pro Permium Edition (nálunk Xiaomi Mi Note 10 Pro) és a Huawei Mate 30 Pro szintjére helyezi a mobilt, ami persze még mindig egy szép eredmény.

Bár a közel félmilliós Note 20 Ultra kamerarendszere tagadhatatlanul sokoldalú, azért akadnak nyilvánvaló hibái is, mint például az inkonzisztens zoomolás, a kedvezőtlen fényviszonyok között keletkező zaj, de az autofókusz sem mindig működik tökéletesen.

A Samsung Galaxy Note 20 Ultra hátoldalán egy 108 megapixeles, 1/1,33 colos elsődleges érzékelő található, ami a pixelösszevonást követően 12 megapixeles fotókat készít, pontosan úgy, ahogyan a Samsung Galaxy S20 Ultra is teszi. A kamerakészlet részét képezi még egy 120 mm-es 12 megapixeles telefotó, valamint egy szintén 12 megapixeles ultraszéles látószögű modul.

A DxOMark csapata méltatta a széles és ultraszéles fotózási képességeket, amelyek pontos expozícióval és gyors autofókusszal kecsegtették a tesztelőket. A portréfotók is csúcsminőségűek voltak, szinte majdnem hozták a Galaxy S20 Ultra által készített képek színvonalát. A Samsung Galaxy Note 20 telefotó kamerája ellenben már kevésbé nyűgözte le a szakmai zsűrit, mivel az a 4x-es zoom után hajlamos volt elveszíteni a részleteket.

Az éjszakai képekre viszont nem volt túl sok panaszuk, mivel azok megfelelő expozícióval, nem mellesleg jó színhelyességgel és részletességgel bírtak. A videófelvételek akkor sikerültek a legjobban, amikor 4K felbontással és 30 képkocka/másodperccel készítették őket, ám ha mozgóképek rögzítéséről van szó, a készülék némileg elmarad az olyan mobilok mögött, mint a Samsung Galaxy S20 Ultra, a Xiaomi Mi 10 Ultra, illetve az Apple iPhone 11 Pro Max.

Forrás: DxOMark via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid