Pontozták a Xiaomi 12S Ultra kameráját

0

Befutott a kamerák tesztelésére szakosodott DxOMark értékelése a Xiaomi 12S Ultráról. Ha emlékeztek, a telefon egyik nagy újítása az hatalmas méretű, 1 colos kameraszenzor, ami szinte egyedülállóvá teszi a mobilos világban.

A Xiaomi 12S Ultra hátoldalán egy elég komoly kamerarendszer található Leica márkajelzéssel. A főszereplő egy óriási méretű Sony IMX989 szenzor, ami 50 MP-es, de összevonással 12,5 MP-es fotókat készít alapesetben, és ilyenkor az effektív pixelméret 3,2 µm. Természetesen az OIS sem maradt ki. Kapunk továbbá egy 48 MP-es, 1/2 colos ultraszéles látószögű kamerát, valamint egy szintén 48 MP-es, 1/2 colos periszkópos telefotó egységet 5x optikai zoommal, 120x maximális nagyítással és OIS-szel.

Ezekkel összesen 138 pontot szerzett a telefon hátlapi kamerarendszere, ami egy elég jó eredmény, de “csak” a toplista 5. helyére volt elég. Az első továbbra is a Honor Magic 4 Ultimate, utána jön a Huawei P50 Pro, a harmadik pedig épp a 12S Ultra elődje, a Xiaomi Mi 11 Ultra.

A DxOMark a pozitívumok között emelte ki a jó expozíciót különböző fényviszonyok között, a kiváló dinamikatartományt, a pontos autofókuszt, a kiváló zajcsökkentést, a remek telefotó kamerát, valamint a két spéci Leica színmódot, amik különleges fotókat eredményeznek. Ugyanakkor nem lett azért mindig tökéletes a végeredmény, kisebb képhibák és hiányosságok itt-ott előfordultak. A teljes teszt itt olvasható angolul.

Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy a Xiaomi 12S Ultra nem fog megjelenni Kínán kívül, viszont a gyártó nemrég szolgált egy jó hírrel is: a készülék utódja eljut a nemzetközi piacokra, minden bizonnyal Európába is, és talán még idén bemutatják.

Forrás: DxOMark

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid