Hivatalos a Samsung Galaxy Tab Active 4 Pro strapatablet

0

Augusztus közepén többször szerepelt a hírekben a strapabíró kialakítással rendelkező Samsung Galaxy Tab Active 4 Pro táblagép, ami akkor tanúsítványokat kapott, szóval borítékolni lehetett, hogy hamarosan hivatalosan is bemutatják. Erre most végre sor került, a tabletet leleplezték a nagyérdemű előtt, ami a jellemzőit átnyálazva, igencsak masszív ajánlatnak tűnik, de nem feltétlenül a hétköznapi felhasználók számára.

A táblagépet arra tervezték, hogy dacoljon a kihívásokkal. Ennek megfelelően rendelkezik MIL-STD-810H katonai besorolással, amely csak olyan készülékeknek jár, amelyek jól bírják a párát, a sós vizet, a port, vagy az 1,2 méter magasságból történő leejtéseket, habár utóbbiak túléléséhez szükséges a készülék mellé csomagolt tok is.

Az IP68 minősítést pedig kizárólag olyan készülékeknek adják, amelyek jól bírják a vizet és a port, és képesek akár másfél méteres vízben legalább 30 percig túlélni. Nem csupán a táblagép, de a mellékelt S Pen toll is megkapta ezeket a besorolásokat.

A Samsung Galaxy Tab Active 4 Pro megjelenítője 10,1 hüvelykes, TFT LCD technológiára épül, Gorilla Glass 5 védi, a felbontása pedig 1920 x 1200 pixel. A tablet belsejében egy hivatalosan meg nem nevezett, 6 nanométeres, 8 magos processzor felel a számítási feladatok végrehajtásáért. A Google Play Console adatbázisának köszönhetően tudjuk, hogy ez egy Qualcomm Snapdragon 778G. A lapkakészlet mellé 4 vagy 6 GB operatív memória, valamint 64 vagy 128 GB háttértár kerülhet, utóbbiakat micro SD kártyával bármikor bővíthetjük.

A táblagép energiaellátását egy 7600 mAh kapacitású akkumulátorra bízták, amely kivehető, cserélhető. Ráadásul a Galaxy Tab Active 4 Pro akkumulátor nélkül is használható, ha rá van dugva a hálózatra, akár nagy hőmérsékletű környezetben is.

A készülék támogatja a GPS, at 5G, az LTE, a Wi-Fi 6, a Bluetooth 5.2 és az NFC kapcsolatokat, a hibrid duál-SIM foglalat viszont csak az észak-amerikai régióban lesz elérhető. A home gomb egy ujjlenyomat-olvasót is magában foglal.

A Samsung strapabíró táblagépe nem csak a megszerzett minősítések miatt, de külsejét tekintve is egy masszív darab, 10,2 mm-es a vastagsága, a tömege pedig 674 gramm. Talán még egy kardcsapást is el lehet vele hárítani…

A Galaxy Tab Active 4 Pro Android 12 operációs rendszert futtat a dél-koreai gyártó One UI felhasználói felületével kiegészítve. A készülék bizonyos európai régiókban már szeptembertől kapható lesz, további piacokon pedig az év egy későbbi időszakában kerül a boltok polcaira. Az árazást egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid