Pota-tales: egy krumpli története

0

Egy egyszemélyes indie játékstúdió, a FunByte bemutatta a Pota-talest: egy gyerekrajzos grafikájú, magával ragadó hangulatú játékot, amely mindemellett pillanatok alatt idegbeteget csinálhat a játékosokból.

Játékmenet 

A játék egyetlen történetet mesél el, abban viszont rengeteg csavar van. 100 szinten kell végigmennünk, ezek 6 fejezetre vannak felbontva, így könnyebben tájékozódhatunk a történetegységek között. Egy platformer játék irányítása nem lehet túl bonyolult: menni kell, meg ugrani. A dolgok ebben a játékban sem lettek túlbonyolítva, annyi csavar van benne, hogy a felhasználók ízlése szerint lehet vásárolni ugrásnagyobbító, vagy sebességnövelő power-upokat. Viszont milyen platformer játék az olyan, ahol nincsenek ellenségek? Lézer, zuhanó platformok, forgó platformok, idegenek várnak arra, hogy valamilyen módon elpusztíthassanak minket.

pota-tales-02

Sztori

A cikk ezen része SPOILERT tartalmaz!

A játék kezdeténél nem sokat veszünk észre, csak annyit, hogy egy krumpliszállító kamionban utazik a főhősünk, aki eddig még nem több egy átlagos krumplinál, viszont egy pillanatban öntudatra ébred. Mivel tudja, hogy a krumpliszállító egy gyorsétteremlánc felé robog, így meg akar szökni: nem akar sült krumpli lenni. A játék elejétől a végéig az egyetlen veszély, amely a főhősünkre leselkedik, hogy sült krumpli lesz, és Ő ettől mániákusan retteg. Így jutunk el akár a világűrbe is, méghozzá azzal az ürüggyel, hogy elvesztette a főhősünk a végtagjait, de az űrhajón talál magának, ám közben az űrhajó felszáll. Hogy az űrben mi történik a játékossal, valamint hogy onnan hogy jön haza, nem árulom el, mondja el a játék 9 kisfilmje helyettem. :)

pota-tales-01

Grafika

A játék gyerekrajzos grafikája rendkívül szokatlan lehet a szemünk számára, miközben a minimalista grafika a standard jelenleg. Éppen ezért egy ideig szokni kell a kedves grafikát, ahol minden apró dolog egy kerek egészt alkot a játékban.

Összegzés

A játék a maga módján valahogy mindenki szívébe belelopja magát, éppen ezért mindenféleképpen érdemes egy esélyt adni neki. Azon a 10 percen kívül, amíg kipróbáljuk, mit veszíthetnénk?

A játék letölthető a Play Áruházból.

via FunByte

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid