Prynt: Okostelefonból Polaroid fényképezőgép

0

A Prynt nevű francia cég egy forradalmi ötlettel állt elő. A Kickstarteren induló startup keretén belül olyan telefontokot készítenének, amely egy beépített nyomtató segítségével azonnal képes kinyomtatni fényképeinket.

A januárban induló projekt célja az okostelefonok Polariod fényképezőgéppé változatása egy tok használatával. Ha a tokot a készülékhez csatlakoztatjuk, lehetővé válik kedvenc fotóink azonnali előhívása, amely a beépített hőnyomtató, valamint az ilyen elvű nyomtatókhoz használt, tintával töltött papír segítségével lehetséges.

Forrás: http://techcrunch.com/

Forrás: http://techcrunch.com/

A jelenlegi verzió – amely Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonhoz – 50 másodperc alatt képes a kép nyomtatására, és egyszerre csupán egyetlen papír tárolására alkalmas. A tervezők azonban olyan változatot is ígérnek, amely akár 30 lap raktározására képes, valamint amelynek nyomtatási ideje akár 30 másodperc alá is csökkenhet a tok és a készülék közti kapcsolat javításával.

A TechCrunch készített egy videót a cég vezetőjével, amelyben bemutat egy másik, még különlegesebb funkciót is. Ha a Prynt kamera alkalmazásával készítesz fotót, az app valójában egy videót is rögzít, amelyet a saját felhő alapú rendszerében tárol el. Ezután, ha a kinyomatott fényképet az okostelefon kamerája elé tartod, az imént említett alkalmazásban a fotóra vetítve a felvételt is visszanézheted. Tekinthetünk tehát erre a funkcióra egy Snapchat-hez hasonló rendszerként is, amelyben az, akivel egy videót szeretnénk megosztani, a papír alapú fénykép birtokában képes lesz azt saját telefonján lejátszani.

A cég igazgatója, Clément Perrot állítása szerint a tok 99 dolláros (kb. 24000 Ft) áron lesz első körben kapható jövő évben a Kickstarteren keresztül, és a 4.x colos kijelzőjű készülékekkel lesz kompatibilis. Természetesen gondolnak a nagyobb méretű mobilokra is, és már egy ezekhez való verzión is dolgoznak.

Techcrunch

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Gerendás Péter

Mechatronikai mérnök hallgató a BME-n, android rajongó.

NapiDroid