YouTube Music Key bemutató

0

A Youtube fizetős zenehallgatási opciójáról már írtunk korábban. A funkció még béta verziós, de akiknek „All Access” előfizetése van a Google Play Music-hoz, az már most kipróbálhatja az új szolgáltatásokat. Fussuk át, milyen újdonságokra lehet számítani a Youtube Music Key jóvoltából!

YouTube-Music-Key-AA-7

Az első fontos észrevenni való az, hogy nincs mit észrevenni. A változások a menüben vannak elrejtve, illetve a videók lejátszási oldalán. Maga az általános kinézet, a felhasználói felület vajmi keveset módosult.

A menüben ezután szerepel majd azon videók összessége, amelyek elérhetővé váltnak offline hallgatásra is. A legnagyobb változások a videók lejátszási oldalán láthatóak. Egyrészt van itt egy logó, ami azt jelzi, hogy a videó reklámmentesen kerül lejátszásra, afféle emlékeztető arra, hogy alapjában véve miről is szól ez a szolgáltatás. A jobb oldalon pedig egy letöltés gomb található. Ezzel menthetjük le a videókat az offline gyűjteményünkbe, amelyeket ezután internet hiányában is bármikor megtekinthetünk.

YouTube-Music-Key-AA-8

A harmadik hatalmas újítás – szerintem nem csak nekem nyeri el a tetszésem – a háttérben való zenehallgatás, ami állítólag remekül funkcionál. Ezzel karöltve érkezik egy lejátszó widget is, ami az értesítések között lesz majd látható: itt szüneteltetni, tovább-, illetve visszaléptetni lehet majd a muzsikákat, egy pici kis borító társaságában. Aki használ bármilyen zenelejátszó programot, otthonosan fog mozogni a widget kezelésében is.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy aki előfizet a YouTube Music Key-re, az teljes hozzáférést (All Acces) kap a Google Play Music összes zenéjéhez is, így aztán 20 millió dal közül választhat majd kedvére a hallgatnivalók közül. Offline playlistek (zenelisták) szerkesztésére sajnos nincs lehetőség, ezen a funkción még dolgoznak.

YouTube-Music-Key-AA-3

Videós áttekintő az új funkciókról és szolgáltatásokról:

A net nélkül meghallgatható videók 30 napon keresztül őrzik szavatosságukat, utána az applikációnak fel kell lépnie a világhálóra, hogy ellenőrizze a licenszünket. Ha mindent rendben talál, a videó marad, ám ha azóta leiratkoztunk, a tárolt tartalom törlődik. A Google Play Music és a Youtube integrációja sem létezik még, elvileg ez is úton van már, de egyelőre két különálló alkalmazásban kell használnunk az új előfizetés adta lehetőségeket. A háttérben történő Youtube-ozás már önmagában megér egy misét, nekem nagyon tetszik. És Nektek? Ti előfizetnétek havi 9.99 dollárért erre a szolgáltatásra, vagy maradtok a jó öreg Spotify/Deezer kombinációnál?

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid