A Qualcomm bejelentette a Snapdragon 700-as szériát

0

A gyártó szerencsére tisztában van vele, hogy nem csak a csúcskategóriára kell nagy figyelmet fordítania, így bemutatta az új 700-as szériát, ami remek dolgokat ígér.

Természetesen ezeket a chipeket sem a 50 ezres telefonokba szánják majd, inkább a 120-150 ezres kategóriára tippelnénk, cserébe viszont nagyon korrekt sebességet hozhatnak, és emellett is remek funkciókkal bővül a tárház az olcsóbb lapkákhoz képest.

A hardveres mesterséges intelligencia támogatása már lassan alapnak számít, és emiatt ezekben a feladatokban kétszeres gyorsulásra lehet számítani a Snapdragon 660-hoz képest. Elhozza a gyártó Spectra ISP képfeldolgozóját is a “középosztályba”, így a slow-motion és a valós idejű HDR felvétel készítése sem okoz majd gondot.

Az energiával is jobban gazdálkodik az új széria, mivel nagyjából 30%-kal takarékosabban működik a Snapdragon 660-nál, ráadásul a Quick Charge 4+ is támogatva lesz. Ezzel mindössze 15 perc alatt akár 50%-ot is töltődhet telefonunk akkumulátora. Természetesen támogatott lesz még a legújabb LTE, Wi-Fi és Bluetooth 5.0 szabvány is.

Állítólag az év első felében már elérhetővé válik a 700-as széria, így valószínűleg nyáron, vagy legkésőbb ősszel várhatóak az erre épülő mobilok, tabletek és laptopok.

Forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid