A Qualcomm bejelentette a Snapdragon 865 és 765 lapkákat

0

Miközben errefelé egyre nagyobb hidegek vannak, a Qualcomm koponyái és partnerei jelenleg Hawaii szigetén tartják éves rendezvényüket, a Summit-ot, ahol többek között bemutatják, hogy az amerikai cég elméi miként képzelik a jövőt. Ennek a jövőnek tárták fel egy szeletét, amikor leleplezték a Qualcomm Snapdragon 865 és 765 chipseteket. Egyelőre a pontosabb részleteket nem fedték fel, de néhány lényeges infót már elárultak róluk.

Az újdonságok nyilván elsősorban az 5G világban igyekeznek majd hódítani. Kezdjük az ismertetést a csúcslapkával, a Qualcomm Snapdragon 865-tel, ami egy X55 modem révén lesz képes csatlakozni az 5G hálózatokra. A modem sokkal energiatakarékosabb, mint elődje, gyorsabb elméleti le-, illetve feltöltési sebességgel bír, és támogatja az SA/NSA hálózatokat. Az X55 ezen túlmenően kompatibilis az mmWave, valamint a 6 GHz alatti hálózatokkal, sőt, a sávszél is nagyobb a 6 GHz alatti jeltartományban. A Qualcomm Snapdragon 765, illetve a kicsit erősebb 765G pedig X52 modemmel rendelkezik majd, ám a gyártó munkatársai szűkszavúan nyilatkoztak róla, persze később majd több részlet is kiderül remélhetőleg.

A másik fontos bejelentés a 3D Sonic Max-é, ami egy új kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó technológia, amelynek sokkal nagyobb érzékelési területe lesz, sőt, akár egyszerre két ujját is használhatja a felhasználó azonosításra, mondjuk mindkét hüvelykujját. A szenzor pontosságán is sokat fejlesztettek, ami jóval precízebb, mint elődje, a 3D Sonic Sensor, amivel azért akadtak gondok rendesen. Többször bizonyult lassúnak, megbízhatatlannak, arról nem is beszélve, hogy bizonyos üvegfóliák applikálása után még pontatlanabbá vált.

Mint látjátok, nem voltak sem GHz-ek, sem CPU magok, sem klaszterek, sem más pontosabb műszaki adatok, ennek az oka az, hogy a gyártó egyelőre nem fedett fel ezekből semmit, de igazából nincs lemaradva, hiszen a Summit jelenleg is tart. Amennyiben érdemi infókat tesznek közzé a lapkákat illetően, természetesen meg fogjuk osztani Veletek. A mostani hír lényege az, hogy a chipseteket bejelentették, már hivatalosan is léteznek, és jövőre ezek a lapkák fogják diktálni az iramot az Android telefonok felső-, illetve középkategóriájában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid