Qualcomm lapkával jöhetnek Európába a Samsung Galaxy S22 mobilok

0

Sokan elégedetlenek azzal, hogy az európai kiadású Samsung zászlóshajók belsejében Exynos lapkakészlet szolgál, nem pedig az éppen aktuális Qualcomm csúcsprocesszor. Jövőre azonban ez megváltozik a LetsGoDigital értesülései szerint. A holland kollégák úgy tudják, hogy az európai Galaxy S22 modellek belsejében nem Exynos chip végezi majd a számításokat, hanem egy Snapdragon lapka.

A holland médiaorgánum elsősorban vizuális tartalmakkal szokott bennünket elkápráztatni, illetve ők azok, akik mindig észrevesznek valami érdekes szabadalmat. Most azt állítják, hogy ez az új információ egy korábbi Samsung munkatárstól származik, és mivel a LetsGoDigital általában megbízható szokott lenni, érdemes komolyan venni őket.

Szóval azt mondják, hogy a Samsung két különböző hardverrel fogja piacra dobni a Galaxy S22 modelleket, lesznek Snapdragon 898-as változatok, illetve olyanok is, amiket AMD grafikus vezérlővel kiegészített Exynos 2200 lapkával szerelik majd fel. Ez még önmagában nem egy eget rengető hír, viszont lesz egy nagy változás: mi, európaiak kapjuk a Snapdragon variánst.

Eddig a Snapdragon lapkával szerelt Galaxy S készülékek főként Kínában és az észak-amerikai boltokban kerültek forgalomba, míg az afrikai, ázsiai, európai és dél-amerikai piacokon Exynos chip duruzsolt a telefonok belsejében. A 2022 elején debütáló zászlóshajók esetében úgy látszik,  a vállalat változtatni fog a megszokott recepten, hogy aztán a felhasználói visszajelzések vagy a globális chiphiány miatt, nem tudni, inkább az utóbbira tippelnénk.

Pedig egyébként egészen ígéretesnek tűnik az Exynos 2200, amely állítólag az ARM vadonatúj v9 architektúrájára épül, a CPU kiépítés ennek megfelelően egy Cortex-X2, három Cortex-A710 és négy Cortex-A510 magból állna. A legérdekesebb komponens mégis az AMD csapatával közösen fejlesztett, állítólag a sugárkövetést is támogató grafikus modul lesz, amiről már számtalan pletyka szólt a közelmúltban.

Forrás: PocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid