A Razer is beléphet a mobilpiacra

1

A Razer vezérigazgatója Twitteren osztotta meg a cég álláshirdetését, amelyben egy mobil termékfejlesztőt keresnek.

A Razer egy igen ismert név a minőségi játékos perifériák világában. Egerektől, fejhallgatókon át, gamer laptopokig szinte mindent gyártanak. A cég viszont évről-évre folyamatosan bővíti termékpalettáját, már nemcsak játékosoknak szánt produktumokat kínálnak “For gamers, by gamers” mottójuk ellenére. A Blade Stealth az egyik legjobb ultrabook a piacon, a nemrég megjelent Nabu Watch nevű okosórájukkal pedig a smartkiegészítők piacára is betörtek. De a gyártó egy még ennél is nagyobb ugrást tehet a mainstream felé.

razer logo

Min-Liang Tan a Twitteren tette közzé a cég álláshirdetését, melyben mobil termékfejlesztő után néznek. “A piaci versenyhelyzet tökéletes értelmezése” és ehhez hasonló elvont elvárások mellett azért néhány árulkodó konkrétumot is felfedezhetünk a munkakör leírásában. Az egyik ilyen, hogy a Razer kifejezetten megköveteli a mobilok, illetve tabletek világára való “ráhangolódást”, illetve az ARM rendszerek ismeretét.

Az álláshirdetésben kifejezetten kitérnek a gamer beállítottságra, ezért várhatóan a Razer egy játékosoknak szánt mobileszközzel készül. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a végletekig telített mobilpiacra elég felesleges lenne egymillió plusz egyedik átlagos készülékkel kijönni. Éppen ezért a Razer inkább egy az Nvidia Shield Tablethez vagy az Acer Predator 8-hoz hasonló gamer táblagéppel fog előrukkolni véleményem szerint.

Ehhez hasonló próbálkozása egyébként már korábban is volt a gyártónak. A Razer Edge még 2013-ban jött ki, Windows-t futtatott, egy 3-generációs Intel i5 vagy i7U processzorral és egy középkategóriás Nvidia laptop GPU-val volt felszerelve. A dolog viszont nem igazán jött be a gyártónak, hiszen nem készült belőle folytatás. A hatalmas káva, a gamer laptopoknál is rosszabb ár-érték arány és a borsos kiegészítők nem nyerték el a vásárlók tetszését. De lehet csak a 16.8 millió színű Chroma világítás hiányzott. Ki tudja…

Razer-Edge

Most viszont más időket élünk. Talán pont a Razer fogja felpezsdíteni az androidos mobilok/tabletek világát, egy merőben új készülékkel.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid