Snapdragon 855-ös csúcsmobillal készül a Redmi

0

Miután a Redmi kivált a Xiaomi-ból, már sejthető volt, hogy nem érik majd be az alsó- és középkategóriás mobilokkal, hiszen minden valamire való márkának muszáj letennie az asztalra egy csúcskészüléket, és máris befutott az első erre utaló infó. 

Amíg a Xiaomi égisze alatt futott a márka, addig a Redmi névről mindenkinek a kedvezményes árcédula jutott eszébe, hiszen a flagship mobilok mind az MI szériába érkeztek. A szétválás után azonban ennek vége, hiszen ahogy a Honor is, úgy a Redmi is delegál majd termékeket a csúcskategóriába.

Lu Weibing, a cég vezérigazgatója hintette el az információt, amely egy Weibón fellelhető fényképhez kapcsolódik. A képen a Redmi csapata látható, amint éppen a vállalat terveit beszélik át. Állítólag ezen a meetingen két mobilról is szó esett, amellyel kilépnének a középkategóriából, és a prémium szegmenst vennék célba.

Egyelőre még csak az a biztos, hogy a Snapragon 855-ös chippel jön az új csúcsmobiljuk (talán Redmi X lesz a neve), ami persze nem meglepő. Míg az anyacég már a következő hónapokban bemutatja majd első idei csúcsmobilját (Xiaomi Mi 9), addig a Redmi zászlóshajója csak az év második felében várható.

Szerintünk ez nagyon jól sülhet el, hiszen a Redmi készülékek gyakorlatilag mindig kiemelkedő ár-teljesítménnyel rendelkeztek, és nincs ez másképp a frissen bemutatott Redmi Note 7-tel sem. A következő mobiljuk a Redmi Note 7 Pro lesz, amely már februárban bemutatkozhat, és szintén kiemelkedő vételnek ígérkezik, hiszen a 48 MP-es Samsung kamerát egy ugyanilyen felbontású Sony szenzorra cserélik, a meghajtásról pedig a Snapdragon 675 gondoskodhat.

Forrás: GSMARena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid